Ρέθυμνο: Ούτε Basket League, ούτε B’ Εθνική, πηγαίνει στο τοπικό

Αν δεν προκύψει κάποια σημαντική ανατροπή, το Ρέθυμνο θα υποβιβαστεί οικοιοθελώς από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ στο τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης για να ξεκινήσει το χτίσιμο από το μηδέν.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη μέρα που ο Κωστής Ζομπανάκης ανακοίνωσε στο ΔΣ του Ρεθύμνου ότι δεν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ομάδα και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται φως στο τούνελ στο οποίο μπήκαν από τη μια στιγμή στην άλλη οι Κρητικοί.

Με τα χρονικά περιθώρια για την αίτηση συμμετοχής στη Β’ Εθνική να στενεύουν, όλα δείχνουν ότι η διοίκηση της ομάδας θα τραβήξει τη σκανδάλη και θα την οδηγήσει στην ΕΚΑΣΚ, το τοπικό πρωτάθλημα του νησιού δηλαδή στο οποίο συμμετείχαν τη σεζόν 2019/20 ο Εργοτέλης, το Ηράκλειο, ο Ηρόδοτος, ο Κύδωνας, τα Χανιά, ο Ανδρογέας, η Ακαδημία Ρεθύμνου, η Μεσσαρά, το Δειλινό, η Αναγγένηση, ο ΑΟΚ Ιεράπετρας και η Πεδιάδα.

Οι παράγοντες του Ρεθύμνου έβαλαν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα, η αλήθεια είναι ότι προσπέρασαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια για συμμετοχή της ομάδας στη Basket League 2020/21 και πλέον ούτε η Β’ Εθνική μοιάζει με ελκυστικό σενάριο καθώς ακόμη και αυτό το project χρειάζεται χρήματα που ουδείς είναι διατεθειμένος αυτή την εποχή να εγγυηθεί και κατά συνέπεια να πληρώσει.

Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι τις αμέσως επόμενες μέρες και αν δεν γίνει η μεγάλη έκπληξη, το Ρέθυμνο θα πάρει την επόμενη περίοδο μέρος στην ΕΚΑΣΚ, στο τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης δηλαδή, με παιδιά από τα τμήματα υποδομής του και με 3-4 βετεράνους αθλητές που θα κληθούν να καθοδηγήσουν την επόμενη γενιά.

To Top