Ρεάλ Μαδρίτης: Απώλειες 27,8 εκατ. ευρώ παρά την κατάκτηση της Euroleague

Απώλειες 27,8 εκατομμύρια ευρώ είχε το τμήμα μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης παρά το γεγονός ότι κατέκτησε την Euroleague (νικώντας 79-78 τον Ολυμπιακό στο Κάουνας).

Όπως εξηγεί η ισπανική εφημερίδα «Marca», αυτό συνέβη επειδή ακριβώς  έγινε πρωταθλήτρια στην Euroleague , αφού  τα μπόνους που καταβλήθηκαν στους παίκτες εκτόξευσαν τα έξοδα.
Και αυτό, παρά μια χρονιά που το τμήμα έσπασε το ρεκόρ εισοδημάτων του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «2playbook». Παρά τα συνήθη έσοδα 22 εκατομμυρίων ευρώ, από χορηγίες, εισιτήρια και εμπορικό τμήμα, δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις δαπάνες και να φτάσει ο σύλλογος στην επίτευξη θετικού ισοζυγίου ή ακόμα και μηδενικού, κάτι που είναι η μεγάλη επιθυμία του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ.

Και τις δύο τελευταίες φορές που η  Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Euroleague, τα νούμερα δαπανών επίσης εκτοξεύτηκαν στα ύψη.
Τη σεζόν 2017-18 οι ζημιές έφτασαν τα 28,9 εκατ. ευρώ, 30% περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ  το 2014-15, μετά τη νίκη του Final Four στη Μαδρίτη, το νούμερο ήταν 27,9 εκατομμύρια ευρώ.

To Top