ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ρόβας: “Το 4Χ4 μας έδωσε ηρεμία, ματς ορόσημο με Τρίκαλα θα δώσουμε το… 200% για την νίκη”

Ο Βασίλης Ρόβας ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες του Άρη στη σημερινή media day, αναφερόμενος στον αγώνα των Τρικάλων, αλλά και στην προσπάθεια για την άνοδο.

O έμπειρος μεσοαμυντικός του Άρη χαρακτήρισε κομβικό το παιχνίδι των Τρικάλων,, υπογράμμισε την ηρεμία που έφερε το 4Χ4 και υποσχέθηκε ότι οι παίκτες θα δώσουν το 200% των δυνάμεων τους για την νίκη, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια του κόσμου, την πίστη και την κατανόησή του. Παράλληλα, επισήμανε το σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Νίκου Κωστένογλου στον Άρη.

Αρχικά υπογράμμισε ότι: “Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στα Τρίκαλα, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει κατακτήσει την ηρεμία, ώστε να σταθεί αντάξια. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αν και ο κόσμος θα περίμενε καλύτερο θέαμα από εμάς, αλλά το σημαντικό είναι το 4Χ4, ο οποίο έφερε ηρεμία στα αποδυτήρια και στις μεταξύ μας σχέσεις. Την Κυριακή ελπίζω ότι θα δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο από τα προηγούμενα παιχνίδια και θα φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα σ’ ένα ματς ορόσημο”.

Για το αν προκαλεί άγχος το γεγονός ότι ο Άρης κυνηγάει τις δυο πρώτες θέσεις είπε: “Περάσαμε πολλά αυτούς τους εννιά μήνες από την αρχή, αλλά όλοι ξέρουμε πού βρισκόμαστε, σε μια μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα, όπου πάντα υπάρχει η πίεση από τον κόσμο και έχει υψηλές απαιτήσεις. Καλώς ή κακώς βρεθήκαμε στο -8, όμως είχαμε το σθένος και την ηρεμία και φέραμε τα πάνω-κάτω και έχουμε καλύτερη ψυχολογία, ώστε να καλύψουμε την διαφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με τα Τρίκαλα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στο β’ γύρο και είναι στα πόδια μας, το δύσκολο να το κάνουμε εύκολο”.

Για την έλευση του Νίκου Κωστένογλου υπογράμμισε: «Κάθε καινούργιος προπονητής αλλάζει την ψυχολογία. Προσπαθούμε κάθε μέρα να περάσουμε πράγματα μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι δύσκολο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το καλό είναι ότι η ομάδα κερδίζει και όσα δουλεύουμε θα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως στα επόμενα ματς οι τρεις βαθμοί θα συνδυάζονται και με καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν με τα Τρίκαλα είναι και μια ευκαιρία να αποδείξει ο Άρης την ανωτερότητά του είπε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, αυτή την στιγμή η ομάδα με την έλευση του νέου προπονητή, είναι σε δουλειά 50% έτοιμη σε σχέση με αυτά που μας ζητάει. Μπορεί την Κυρικαή ο κάθε ποδοσφαιριστής να μην είναι 100% έτοιμος από πλευράς δουλειάς, αλλά είναι όλοι έμπειροι και ο καθένας ξέρει ότι θα δώσει το 200% και θα παρουσιαστεί όπως πρέπει, προκειμένου να αποδείξει ότι η θέση που είναι σήμερα η ομάδα δεν της αξίζει και είναι για πιο ψηλά».

Για το θέμα την πίστης του Κωστένογλου και την νίκη στο 95′ με την Καλλονή είπε: «Να μην τα μπερδεύουμε. Η πίστη είναι για τον καθένα διαφορετική. Δεν θέλω να βάζουμε ταμπέλες. Ο κύριος Κωστένογλου είναι για όλους ένας αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος, πρώτα και όχι γιατί πιστεύει στον Θεό. Όμως πρέπει να ομολογήσω ότι όταν υπάρχει αγάπη, βγαίνει μια θετική αύρα μέσα στην ομάδα κι αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 95΄ πήραμε τη νίκη και την αξίζαμε και την πήραμε όλοι μαζί παρά τα χίλια προβλήματα».

Για τον κόσμο του Άρη είπε: «Ο κόσμος είναι καυστικός όταν ένα αποτέλεσμα δεν είναι το θετικό. Δεν τον παρεξηγούμε όμως. Περιμένει παραπάνω από εμάς, έχει απαιτήσεις και διαμαρτύρεται. Την συγκεκριμένη στιγμή θέλουμε κατανόηση από τον κόσμο, να γίνουμε μια γροθιά και μια οικογένεια για να επιστρέψουμε  στην Σούπερ λίγκα».

To Top