Σέρρες: Αθλητικές υποδομές μιας… άλλης εποχής

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη των Σερρών με τις αθλητικές υποδομές έγινε εμφανέστατο με αφορμή δύο σημαντικές εκδηλώσεις το προηγούμενο διήμερο 19 και 20 Μαΐου.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Στην εκπληκτική παράσταση που πραγματοποίησε το τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού η εξέδρα του κολυμβητηρίου της πόλης ήταν κατάμεστη από κόσμο ενώ η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν μπορούσε να εκδώσει περισσότερα εισιτήρια (που ήταν και για φιλανθρωπικό σκοπό) παρά μόνο όσα επιτρέπει η μικρή χωρητικότητα της κερκίδας.

Το κολυμβητήριο με την 25αρα πισίνα ήταν κατάμεστο στην παράσταση της συγχρονισμένης και η μικρή χωρητικότητα της εξέδρας δεν επέτρεψε πολλούς Σερραίους να απολαύσουν το όμορφο θέαμα των κοριτσιών της καλλιτεχνικής κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού.

Η πόλη των Σερρών παραμένει με ένα κολυμβητήριο μια άλλης εποχής με 25αρα πισίνα σε αντίθεση με άλλες πόλεις (Καβάλα, Αλεξανδρούπολη κ.α.) που έχουν σύγχρονα κολυμβητήρια. Μάλιστα αν και 25αρα η πισίνα τα τμήματα κολύμβησης, συγχρονισμένης, τεχνικής και υδατοσφαίρισης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού εξακολουθούν και βγάζουν πρωταθλητές.

Στην πισίνα του… νέου κολυμβητηρίου των Σερρών κάνουν ύπτιο τα… βατράχια
Σε αντίθεση με το νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης που είναι πραγματικό «κόσμημα»

Όσον αφορά το… νέο κολυμβητήριο που βρίσκεται στην περιοχή της ομόνοιας παραμένει μισοτελειωμένο, φιλοξενώντας στην… πισίνα του… βατράχια την ίδια ώρα που στην Αλεξανδρούπολη χαίρονται ένα σύγχρονο κολυμβητήριο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε επισκεφθεί το χώρο που είχε ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου

Βέβαια ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης όταν είχε επισκεφθεί το χώρο είχε τονίσει ότι είναι μια «βαριά» κατασκευή (κάτι που δεν προνόησαν όσοι το ξεκίνησαν) που είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί, έχει κάνει συναντήσεις με το Δήμαρχο Σερρών για αυτό το θέμα και μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών στις 3 Νοεμβρίου 2017 είχε πει  «Είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα και στις Σέρρες. Το μεγάλο αγκάθι, που κι εκεί ψάχνουμε να βρούμε λύση, αλλά δεν είναι επί της παρούσης, είναι το κολυμβητήριο. Μεγάλο μου στοίχημα είναι να βρω λύση για το κολυμβητήριο».  

Κατάμεστο από κόσμο το κλειστό γυμναστήριο Σερρών. Σε κερκίδα, σε πλαστικές καρέκλες και όρθιοι οι Σερραίοι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα των Ικάρων!!!

Οι όρθιοι και οι πλαστικές καρέκλες

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε και ο μεγάλος αγώνας μπάσκετ για την τελευταία αγωνιστική της Β εθνικής που είχε το χαρακτήρα τελικού μεταξύ των Ικάρων Σερρών και της Ένωσης Καβάλας.

Πλαστικές καρέκλες για τους φιλάθλους. Είναι αυτό που λέμε ότι οι φίλαθλοι έστησαν… πάρτι στο γήπεδο!!!!

Αν και οι Ίκαροι φρόντισαν να υπάρχουν πλαστικές καρέκλες, η εικόνα πολλών Σερραίων να είναι όρθιοι και ουσιαστικά «στοιβαγμένοι» αποδεικνύει ότι το Κλειστό γυμναστήριο Σερρών εκτός του είναι μιας άλλης εποχής είναι πολύ μικρό για τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και ίσως και μια από τις αιτίες που σε συλλογικό επίπεδο το Σερραϊκό μπάσκετ δεν έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα την επόμενη χρονιά το Σερραϊκό μπάσκετ θα εκπροσωπείται σε εθνικές κατηγορίες μόνο από τους Ικάρους στους άνδρες (το πιο πιθανό στη Β εθνική) και από τον Πανσερραϊκό στις γυναίκες (στην Α2).

Κάθε… δέκα χρόνια ανοίγει ένα τμήμα της κερκίδας.

Η κερκίδα που δεν ανοίγει ποτέ

Στα ευτράπελα των Σερραϊκών υποδομών είναι ότι η κερκίδα στο κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται σε… χειμερία νάρκη! Εδώ και πολλά χρόνια δεν ανοίγει γιατί έχει χαλάσει ο μηχανισμός, αγνοείται ο κατασκευαστής της, έχει ατέλειες στην κατασκευή της και σύμφωνα με τους… νόμους των Σερρών δεν είναι εφικτό να διορθωθεί το πρόβλημα! Πάντως για το Σαββατοκύριακο που θα γίνουν αγώνες μπόντι μπίλντινγκ άνοιξε ένα κομμάτι στο κέντρο (λένε ότι μόνο αυτό ανοίγει)!

Στην αίθουσα τύπου του κλειστού γυμναστηρίου των Σερρών που οι τοίχοι λένε πραγματικά την… ιστορία!!!!

Όσο για την εικόνα του κλειστού γυμναστηρίου το πέρασμα των χρόνων είναι αποτυπωμένο σε όλα τα σημεία του κτηρίου με αποκορύφωμα την αίθουσα της συνέντευξης τύπου.

Είναι αυτό που λέμε ότι πραγματικά… τρίζει η καρέκλα του προπονητή στην αίθουσα συνέντευξης τύπου στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών

Ένα «γερασμένο» κλειστό γυμναστήριο που η εικόνα του προκαλεί μελαγχολία ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν επισκεφτεί τα γυμναστήρια γειτονικών Νομών(Δράμας) αλλά και προβληματισμό για την αδιαφορία των περισσοτέρων Δημοτικών αρχών που δεν φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να αποκτήσει η πόλη των Σερρών ένα σύγχρονο Κολυμβητήριο και Κλειστό γυμναστήριο.

Νέο… κολυμβητήριο Σερρών
Νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης
Πηγή: ΕΡΤ Σερρών
To Top