ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Δεν σκεφτόμαστε τον τελικό, σεβόμαστε και υπολογίζουμε τον Προμηθέα”

Ο Βασίλης Σίμτσακ και οι παίκτες του Άρη διαφοροποιούνται από την σκέψη του κόσμου για τον τελικό του Κυπέλλου και έχουν στραμμένη την προσοχή τους μόνο στον Προμηθέα.

Ο έμπειρος σέντερ έγραψε στο μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ: “Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δε σταματούν και όταν τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, δεν μπορείς να στέκεσαι σε μία νίκη ή μία ήττα περισσότερο από λίγες ώρες. Το περασμένο Σάββατο γνωρίσαμε μία σκληρή, με τον τρόπο που ήρθε, ήττα από τον ΠΑΟΚ και τρεις μέρες αργότερα πετύχαμε μία ευρεία νίκη επί μιας πολύ καλής ομάδας, όπως η Στρασμπούρ. Τώρα τα αφήνουμε όλα πίσω μας, αφού ακολουθεί ένα κρίσιμο παιχνίδι, με τον Προμηθέα στην έδρα μας.

Είναι λογικό η σκέψη του κόσμου να βρίσκεται ήδη στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην Θεσσαλονίκη, πόσω μάλλον από τη στιγμή που η πόλη θα φιλοξενήσει τον τελικό. Όμως εμείς οφείλουμε να μην μπαίνουμε σ’ αυτήν τη λογική. Σεβόμαστε και υπολογίζουμε τον Προμηθέα και η σκέψη μας είναι στραμμένη αποκλειστικά σ’ αυτόν τον αγώνα. Είναι μία ομάδα με καλό και ποιοτικό ρόστερ, η οποία μπορεί να κάνει τη ζημιά αν δεν προσεχθεί.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας για 40 λεπτά. Η σταθερότητα είναι αυτό που λείπει από το παιχνίδι μας και έχουμε δείξει πως όταν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Μπορεί το «κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» να ακούγεται κλισέ, όμως αυτή η λογική είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ στην παρούσα φάση”.

To Top