Σεβτσένκο: “Ο κορωνοϊός μού θυμίζει το Τσέρνομπιλ”

Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του, ο Αντρέι Σεβτσένκο μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με τον κορωνοϊό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας τόνισε πως αυτός κι η οικογένειά του βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι εδώ και περίπου δέκα μέρες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Στο μήνυμα που έστειλε μέσω του Sky Sport συνέκρινε μάλιστα την υπάρχουσα κατάσταση με όσα συνέβησαν πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, όταν έγινε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ.

“Είμαι κλειδωμένος στο σπίτι εδώ και περίπου δέκα μέρες. Βιώνουμε αυτή την περίσταση με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλύτερα. Η μόνη λύση αυτή την στιγμή είναι ο σεβασμός προς τους κανόνες, να μένουμε στο σπίτι όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για αυτούς που θα μπορούσαμε να κολλήσουμε, δίχως να γνωρίζουμε ότι είμαστε φορείς του ιού. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές κάνουν σπουδαία δουλειά, είναι οι ήρωες της εποχής μας και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ γι’ αυτό” δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος πρόσθεσε:

“Αυτό που συμβαίνει τώρα, μου θυμίζει μια πολύ παρόμοια κατάσταση που έζησα όταν ήμουν εννέα ετών, ήταν τότε που έγινε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή. Σε τέτοιες στιγμές, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πιστεύεις στις κυβερνητικές αποφάσεις, χωρίς να κάνεις ηλίθα πράγματα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας, αλλά όλους εκείνους που μπορεί να επηρεάσουμε”.

To Top