Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία οι κάτοικοι (video)

Σε ξενοδοχεία, σκηνές και αυτοκίνητα πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Ελασσόνας μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή. Πάνω από 100 μετασεισμοί.

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους της Ελασσόνας οι οποίοι διανυχτέρευσαν σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία μετά τον ισχυρότετο σεισμό των 6 Ρίχτερ που επληξε χθες το μεσημέρι την περιοχή.

Ο Στρατός και η Πολιτική Προστασία έστησαν σκηνές για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Aρκετοί κάτοικοι από το Δαμάσι μεταφέρθηκαν στα Τρίκαλα για να καταλύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί, μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου, με τρεις από αυτούς να ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ. Μέχρι τις 7.30 το πρωί της Πέμπτης το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών έχει καταγράψει περισσότερους από 100 μετασεισμούς.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες κυρίως στο Δαμάσι, μια περιοχή πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Αρκετά σπίτια έχουν καταρρεύσει, όπως και μία γέφυρα, αλλά και άλλη μία στο χωριό Βλαχογιάννι.

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός αρχίζουν από σήμερα.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο. Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, αύριο θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτίρια.

Την ίδια ώρα, δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Ελασσόνα, στο Μεσοχώρι αλλά και στον Τύρναβο, με ζημιές σε σπίτια, σχολεία και εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσοχώρι κατέρρευσε επίσης μερικώς μία εκκλησία στην οποία δεν βρισκόταν κόσμος εντός αυτής, στο Δαμάσι Ελασσόνας κατέρρευσε μία μεσοτοιχία σχολείου αφού όμως πρώτα είχαν προλάβει εγκαίρως να εκκενώσουν το σχολείο οι μαθητές.

Ζημιές έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές και σε άλλα χωριά της Ελασσόνας, στους τοίχους πολλών σπιτιών, ειδικά παλιών, όπως και στο Ζάρκο Τρικάλων.

To Top