Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στο ARIS Sports Summer Camp 2021

Το καλοκαιρινό καμπ του Άρη (ARIS Sports Summer Camp 2021) ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του (28/6) και φέτος περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του κάτι άκρως απαραίτητο για τους μικρούς φίλους, και όχι μόνο: Στο πρόγραμμα του καμπ έχουν πλέον ενταχθεί από φέτος σεμινάρια για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, η αλλιώς ΚΑΡΠΑ.

Τι είναι η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση; Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή συνανθρώπων μας. Αυτές μπορεί να είναι: μια καρδιακή προσβολή, αιφνίδια κατάρρευση, σοβαρή αιμορραγία και πνιγμονή (σταμάτημα της αναπνοής από ξένο σώμα, που αποφράζει τη δίοδο του αέρα προς τους πνεύμονες).

Είναι έντονες στη μνήμη μας οι σοκαριστικές στιγμές που ακολούθησαν την κατάρρευση του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν. Αυτοί που επανέφεραν τον Έρικσεν στη ζωή κάνοντας χρήση ΚΑΡΠΑ ήταν οι διασώστες που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Στον Άρη αυτόν το ρόλο, μεταξύ άλλων, έχει ο Λευτέρης Τσιλιγγόπουλος. Ένας από τους πιο καταρτισμένους στο θέμα της ΚΑΡΠΑ σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, άριστα εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος ως BLS AED Basic Life Support – Instructor – ERC.

Το καμπ του Άρη έχει την τιμή να τον έχει στις τάξεις του και θεωρεί υποχρέωσή του να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους μικρούς φίλους που θα πάρουν μέρος στη φετινή διοργάνωση.

Έτσι, στο πρόγραμμα του καμπ έχει ενταχθεί από φέτος και το σεμινάριο της ΚΑΡΠΑ. Ο Λευτέρης Τσιλιγγόπουλος χρησιμοποιώντας ειδικές κούκλες, απινιδωτή αλλά και εκπαιδευτικά βίντεο, θα δώσει στα παιδιά ένα πρώτο μάθημα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και πώς να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κάτι το οποίο λείπει από την παιδεία μας και πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη ζωή μας.

Γιατί είναι τόσο  εύκολο να σώσεις μια ζωή, αρκεί να ξέρεις πώς…

To Top