Σενάριο για μείωση ομάδων σε 12 ή και 10 από τη Super League

Ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας σε 12 ή ακόμη και 10 συζητείται μεταξύ παραγόντων. Φυσικά αυτό θα τεθεί επί τάπητος πιθανότατα στο επόμενο Δ.Σ. της Super Leagiue.

Με τη μείωση των ομάδων πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το πρωτάθλημα θα γίνουν πιο ανταγωνιστικό, ενδιαφέρον και εμπορικό φέρνοντας συνολικά περισσότερα έσοδα στη λίγκα και κατ’ επέκταση στις ΠΑΕ. Η όποια απόφαση πάντως για μείωση των ομάδων δεν μπορεί να έχει εφαρμογή νωρίτερα από τη σεζόν 2023-24.

Επίσης, έχουν γίνει συζητήσεις και για αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς εκφράστηκαν από πολλές πλευρές (παράγοντες, προπονητής και παίκτες) παράπονα για τον μεγάλο αριθμό αγώνων. Οι ομάδες των playoffs έφτασαν να παίζουν τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν εξαντλημένες και με συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ στα playout το ενδιαφέρον και το κίνητρο απουσίαζαν για τις περισσότερες ομάδες.

Στο πρόσφατο ΔΣ είχε συζητηθεί να γίνονται playoffs με οκτώ ομάδες αλλά όχι διπλά ματς (συνολικά επτά αγωνιστικές) και ο πρώτος της κανονικής περιόδου να δίνει τέσσερα ματς στην έδρα του, ανάμεσα στα οποία και αυτό με τον δεύτερο.

To Top