Σε αναμονή μέτρων για να… μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος, σε απόγνωση οι καταναλωτές (videos)

Ίσως και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει την απόφασή του για μέτρα που θα οδηγήσουν στην δραστική μείωση των λογαριασμών του ρεύματος.

Όπως μετέδωσε ο Νίκος Φιλιππίδης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα αύριο το απόγευμα από τον πρωθυπουργό και τα μέτρα θα εξειδικευτούν την Παρασκευή από τους υπουργούς.

Νωρίτερα σήμερα έγινε άλλη μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πακέτο μέτρων.

Βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου, είναι η παρέμβαση του κράτους στην μείωση των λογαριασμών ρεύματος, η οποία θα είναι οριζόντια, για όλους δηλαδή τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προωθείται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος από τον Ιούνιο, με το κράτος να επιδοτεί πλήρως ή μέρος του κόστους αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μπει ψαλίδι στους υπέρογκους λογαριασμούς που έχουν φέρει τους πολίτες σε απόγνωση.

Επιπλέον, ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, συζητείται να συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκεται για συζήτηση πρόταση για αναδρομικότητα της εφαρμογής του εθνικού σχεδίου από τις αρχές του έτους.

Το εθνικό σχέδιο αναμένεται, σε πρώτη φάση να έχει εξάμηνο ορίζοντα, δηλαδή ως τον Δεκέμβρη του 2022, και εφόσον χρειαστεί να επεκταθεί τον Μάρτιο του 2023. Το κόστος υπολογίζεται στα 4 δις και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

To Top