Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΕΕΑ – Δεν καταθέτει τώρα την εγγυητική ο Άρης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΕΕΑ εκεί όπου βρίσκονται σήμερα οι εκπρόσωποι των οκτώ ομάδων που δεν έχουν πάρει την σχετική άδεια από την επιτροπή.

Η ΠΑΕ Άρης, η οποία εκπροσωπείται από τον Χρήστο Γρόλλιο είναι να μην καταθέσει τώρα την εγγυητική επιστολή των 130.000 ευρώ, το μοναδικό έγγραφο που λείπει από τον φάκελο. Και γι αυτό υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό. Εφόσον κατέθετε τα χρήματα της εγγυητικής, αυτά θα μπορούσε να τα απορροφήσει, με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες, οποιοσδήποτε έχει να παίρνει από την κίτρινη ΠΑΕ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Κουλουχέρη.

Ο Άρης θα έμπαινε σε μια διαδικασία να πρέπει να ξανακαλύψει την εγγυητική και να αντιμετώπιζε συνέχεια το πρόβλημα μπροστά του. Με δεδομένο ότι από φέτος για την μη κατάθεση εγγυητικής η ποινή είναι πρόστιμο από 5.000 ως 55.000 ευρώ, στην Αλκμήνης προτίμησαν να μην καταθέσουν εγγυητική τώρα, αλλά να πληρώσει η ΠΑΕ το πρόστιμο όταν αυτό αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και να κερδίσει χρόνο, όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες που δεν πήραν άδεια είναι:

* Παναθηναϊκός
* Πλατανιάς Χανίων
* Πανθρακικός
* ΠΑΟΚ
* Αρης
* ΟΦΗ
* Πανιώνιος
* ΑΕΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το soccerplus η επιτροπή έχει δώσει το… πράσινο φως σε αρκετές ομάδες μεταξύ άλλων σε ΟΦΗ, Πανθρακικό, ΠΑΟΚ, και Πανιώνιο, στον οποίο λείπει μόνο η εγγυητική επιστολή. 

Την ίδια ώρα για ένα μήνα από την έναρξη των πρωταθλημάτων μεταθέτει η κυβέρνηση την κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τις ΠΑΕ, κάτι που φυσικά δεν αφορά τον Άρη.

Οπως αναφέρεται στην διάταξη που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για την ομαλή έναρξη και εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, κρίνεται αναγκαίο να διευκολυνθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, παρέχοντας τους παράταση ενός μήνα στην προθεσμία προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ετσι όσες ομάδες έχουν πρόβλημα, μπορούν μέσα σε 30 μέρες από την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά.

 

To Top