Σε υποκλοπές και δωροδοκίες εμπλέκει τον Ιβάν Σαββίδη δημοσίευμα των New York Times!

Βαριές κατηγορίες αποδίδει στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ σημερινό δημοσίευμα των Νew York Times

Εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη σε προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών, υποδεικνύουν υποκλαπείσες συνομιλίες που φέρονται να έχουν στην κατοχή τους οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). 

Αναφορικά με τον κ. Σαββίδη, η εφημερίδα επαναφέρει παλαιότερο δημοσίευμα του Buzzfeed εκφράζοντας τη βεβαιότητα για το ρωσικό δάκτυλο στα Σκόπια και εντάσσοντας τις κινήσεις του επιχειρηματία στον διπλωματικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Δύσης και Μόσχας τους τελευταίους μήνες. Όταν τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν αρχικά, ο κ. Σαββίδης είχε εκδώσει μία σκληρή απάντηση κάνοντας λόγο για εντελώς ψευδή δημοσιεύματα, ενώ και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ είχε αρνηθεί να δώσει συνέχεια.

Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα, οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν από υποκλοπές των επικοινωνιών του κ. Σαββίδη (email, sms και τηλεφωνικές κλήσεις) ότι χρηματοδότησε την κινητοποίηση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια και τις αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν δυσκολεύτηκαν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία κίνησης προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι ο ομογενής επιχειρηματίας βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση πολιτών και οργανωμένων ομάδων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων προκειμένου να κινητοποιηθούν εναντίον του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Η New York Times επικαλείται τα ίδια στοιχεία με το Buzzfeed, δηλαδή το ρεπορτάζ του OCCRP, ενός ανεξάρτητου οργανισμού έρευνας, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Σαββίδης κατέβαλε το ποσό των 300.000 ευρώ στους πολέμιους των Πρεσπών. Στη λίστα περιλαμβάνονται πολιτικοί της ΠΓΔΜ, εθνικιστικές οργανώσεις και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας Vardar, που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια μπροστά στη Βουλή των Σκοπίων την επομένη της συμφωνίας.

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος», είχε δηλώσει τότε η πλευρά Σαββίδη.

 

To Top