Σηκώνει μανίκια και αναλαμβάνει την Μπέρμιγχαμ ο Ρούνεϊ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση από το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας προτού επιλέξει να αναλάβει την Μπέρμιγχαμ.

Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας, διορίστηκε προπονητής της Μπέρμιγχαμ την Τετάρτη, με τον σύλλογο να βρίσκεται στην έκτη θέση της Championship.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπέρμιγχαμ, Γκάρι Κουκ, δήλωσε ότι προσπάθησε να φέρει τον Ρούνεϊ στο «βασίλειο της ερήμου» όταν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Σαουδικής Pro League.

«Συζητήσαμε για τη Σαουδική Αραβία. Δεν επρόκειτο να συμβεί», είπε ο Κουκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρούνεϊ την Πέμπτη. Μια ενδεχόμενη μετακόμιση στη Σαουδική Αραβία θα έβλεπε τον Ρούνεϊ να ακολουθεί τον πρώην συμπαίκτη του στην Αγγλία, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος διορίστηκε προπονητής της Αλ-Ετιφάκ τον Ιούλιο.

Ο Ρούνεϊ είπε ότι η απόφασή του δεν αποτελούσε «ασέβεια» προς τους προπονητές που είχαν επιλέξει να μετακομίσουν στη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας:

«Για μένα, ένιωθα ότι η εξέλιξή μου, η πορεία μου, είχε διαφορετικό δρόμο. Πιστεύω για τον εαυτό μου, το να επιστρέψω στο αγγλικό ποδόσφαιρο είναι υπέροχο. Αυτό ήθελα να κάνω.

Είχα προτάσεις τις τελευταίες τέσσερις με έξι εβδομάδες και σε άλλους συλλόγους, αλλά από τότε που μίλησα με τη Μπέρμιγχαμ, ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση.

Θέλω να είμαι επιτυχημένος και είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο σύλλογος θέλει να είναι επιτυχημένος».

To Top