Σκληρή κριτική από τον Κρόος: «Ήταν λάθος η ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ»

Ο Τόνι Κρόος ήταν άκρως επικριτικός και καυστικός για τους νέους όρους εργασίας και την καταπίεση της ομοφυλοφιλίας στο Κατάρ, το οποίο έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, σε συνέχεια «μηνυμάτων» που έστειλαν οι ποδοσφαιριστές και οι Εθνικές Ομάδες πολλών ευρωπαϊκών χωρών τις τελευταίες μέρες.

«Θεωρώ ότι η ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ δεν ήταν σωστή για διάφορους λόγους» τόνισε ο πρωταθλητής κόσμου του 2014 με τη «νασιονάλμανσαφτ» σε προσωπικό του podcast που κυκλοφόρησε την Τρίτη 30 Μαρτίου. 

«Ο πρώτος λόγος είναι οι συνθήκες των εργαζομένων και μετά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται και τιμωρείται στο Κατάρ. Κι επίσης ότι δεν είναι χώρα ποδοσφαίρου» ανέφερε ο 31χρονος μέσος. Στο Κατάρ, σύμφωνα με το νόμο, η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών, αλλά οι περιπτώσεις δίωξης είναι σπάνιες.

«Πολλοί εργάτες, δουλεύουν χωρίς διάλειμμα, σε θερμοκρασίες που μπορούν να φτάσουν τους 50 βαθμούς. Μερικές φορές υποφέρουν από έλλειψη τροφής ή πόσιμου νερού, κάτι που είναι τρέλα κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες. Δεν έχουν ιατρική κάλυψη και υπάρχει -σε πολλές περιπτώσεις- βία εναντίον αυτών των εργαζομένων. Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα» συμπλήρωσε ο Κρόος, ο οποίος, πάντως, είναι εναντίον μποϊκοτάζ του Παγκόσμιου Κυπέλλου, πιστεύοντας ότι «η προβολή του μπορεί να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά τα προβλήματα» και ότι στο τέλος «…ένα μποϊκοτάζ πιθανότατα δεν θα άλλαζε πολύ την κατάσταση των εργαζομένων».

To Top