Σουνάς: «Ώρα για πράξεις, όχι άλλα λόγια»

Η ώρα του Δημήτρη Σουνά, έφτασε! Ή τώρα ή ποτέ για τον βραχύσωμο Χαλκιδικιώτη, ο οποίος καλείται να αναλάβει ρόλο ηγέτη στον νέο Αρη που χτίζει ο Καλαϊτζίδης, δικαιώνοντας τις προσδοκίες σχετικά με τις ικανότητές του. Ο ίδιος, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα των στιγμών, μίλησε έχοντας πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας.   

Αναλυτικά όσα είπε στο novasports:

-Δημήτρη, είσαι από τους ελάχιστους της περυσινής ομάδας που παρέμειναν σε αυτήν, επιδιώκοντας να επανορθώσετε, επαναφέροντας τον Αρη στη μεγάλη κατηγορία. Πόσο δύσκολη είναι η χρονιά που έρχεται;
« Πράγματι, η περυσινή ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Ο Αρης έπεσε στη Β΄ Εθνική και όταν μιλάμε για τον Αρη και ένα τόσο τραγικό γεγονός, δεν έχουμε παρά να κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Αρχίσαμε την προετοιμασία με τον προπονητή μας, κάνουμε καλή δουλειά, όμως χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να φτάσουμε εκεί που πρέπει.  Πιστεύω ότι με τον καιρό, θα γινόμαστε καλύτεροι».

-Δεν χρειάζεται να παρελθοντολογούμε, αλλά τι πρέπει να κάνει ο Αρης, προκειμένου να αποφύγει τα περυσινά λάθη;
« Κοιτάξτε, αν είναι να μιλήσουμε για λάθη, τότε θα μιλάμε δύο ώρες! Το θέμα είναι τώρα, μαζί με τον προπονητή μας, να κοιτάξουμε τη φετινή μας δουλειά, ώστε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή είναι άλλωστε η ουσία,  μέσα στο γήπεδο. Αυτό που θέλω, είναι να φτιάξουμε την κατάλληλη ομάδα για την άνοδο, τίποτ΄ άλλο».

-Μιλάς συνεχώς για τον προπονητή σου, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ηταν αυτό το βασικό κριτήριο της παραμονής σου στον Αρη, την ώρα που βρισκόσουν ένα βήμα πριν την έξοδο;
« Ναι, για να είμαι ειλικρινής, ο προπονητής έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου. Μου έδωσε να καταλάβω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου κι έτσι παρέμεινα στην ομάδα».

-Θα δούμε έναν Σουνά ηγέτη στη μεσαία γραμμή;
« Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Αυτός σου αναθέτει τον ρόλο κι εσύ καλείσαι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, ώστε να ανταποκριθείς σ΄ αυτά που ζητά».

-Θεωρείς ότι τα προηγούμενα χρόνια πήρες τις ευκαιρίες που θα ήθελες;
« Επαιξα πάρα πολλά ματς με τη φανέλα του Αρη! Μακάρι φέτος να είμαι ακόμα καλύτερος».

-Πως περιμένεις τη χρονιά που έρχεται στο άγνωστο περιβάλλον της Football League;
« Σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζουμε ότι στη Β΄ Εθνική έχει καλές ομάδες, όπως η Λάρισα, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής και επομένως θα πρέπει να δώσουμε το 200% του εαυτού μας για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου».

-Να μην περιμένει, δηλαδή, ο κόσμος «περίπατο»; 
« Όχι, τίποτα δεν είναι εύκολο. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, σκληρή δουλειά και εμπιστοσύνη ανάμεσα σε παίκτες, διοίκηση και προπονητή για να πάνε καλά, όλα, ως το τέλος».

-Τι θέλεις να πεις στον κόσμο, ως «παλιός», πλέον, στον Αρη;
« Τίποτα δεν έχω να του πω γιατί ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια. Πολλά ψέματα. Υπομονή, όπως κάνει τόσο καιρό και στήριξη στην ομάδα».

-Κι άλλο υπομονή; Πόσο ακόμα;
«  Είναι αυτό που είπα, είναι ώρα για πράξεις, όχι για λόγια».

To Top