Σπανός: «Με αυτό που έκανε η ΑΕΚ νοθεύεται η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος»

Ο Γιώργος Σπανός μίλησε για όσα συνέβησαν στο Περιστέρι και στην αναβολή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ εξαιτίας του προβλήματος με τα δοκάρια.

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, αναφέρθηκε στο χρονικό της αναβολής, τονίζοντας πως η ομάδα του Περιστερίου θα καταθέσει αντιρρήσεις για το θέμα, ενώ χαρακτήρισε πως η κίνηση της ΑΕΚ νοθεύει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ατρόμητου:

«Στις 5:00 μετά από επιθεώρηση που έκανε ο διαιτητής όταν κλήθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να επιθεωρήσει το τέρμα πως υπολείπεται κάποιους πόντους. Εν συνεχεία, ενημερώθηκα εγώ από τους ανθρώπους της ομάδας μας ότι μας ζητήθηκε να επιλυθεί το πρόβλημα. Σαν ΠΑΕ Ατρόμητος κάναμε ότι ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί το πρόβλημα καθώς έχουμε και ακραίες καιρικές συνθήκες στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, μετρήθηκαν ξανά οι δύο εστίες μετά τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Η μια ήταν κανονικότατη χωρίς κάποιο πρόβλημα (αυτή που βλέπουμε αριστερά). Η δεύτερη εστία μετρήθηκε σε τέσσερα σημεία και στα δύο ήταν κανονική και στα άλλα δύο βρέθηκε μια μικρή απόκλιση, την όποια σαν ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε».

Θεωρώ ότι το 2023 όταν όλοι λέμε ότι θέλουμε ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, να ψάχνει μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ προσκόμματα για να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι και να το πάρει με άλλο τρόπο, νομίζω ότι το μόνο που κάνουμε είναι να τορπιλίζουμε το ίδιο το προϊόν.

Ο Ατρόμητος θα καταθέσει αντιρρήσεις. Το θέμα έχει πάει στον αθλητικό δικαστή. Έχει κάνει ένσταση η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα θα κριθεί το θέμα στον αθλητικό δικαστή, εκεί όπου θα καταθέσουμε τις θέσεις μας.

Δεν έγινε το παιχνίδι για 1-1,5 πόντο σε ένα σημείο που ήταν κοντύτερο το τέρμα κατά τον διαιτητή. Αυτό γράφεται και στο φύλλο αγώνα. Λες και όλα τα γήπεδα της χώρας είναι άριστα και άψογα. Μιλάμε για γήπεδο όπου έχουν διεξαχθεί 15 παιχνίδια, παίζουν οι μικρές εθνικές ομάδες και δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα.


Άλλο το να βάλουμε έναν ποδοσφαιριστή τιμωρημένο, αυτό είναι κανονισμός. Να καθόμαστε όμως στο 2023 να μετράμε με μεζούρα την απόσταση των δοκαριών από την γραμμή και να έχουμε έναν πόντο διαφορά με αντίξοες καιρικές συνθήκες που πλήττουν την Αττική και το Περιστέρι και να λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος νοθεύει η συγκεκριμένη ένσταση.

Δεν έχει ξανασυμβεί σε εμάς αυτό. Έχουμε παίξει 15 παιχνίδια και κανένας αντίπαλος δεν έχει διατυπώσει το παραμικρό πρόβλημα για το γήπεδό μας».

To Top