«Στέλνει τους δευτεραθλητές στο Europa και τους Κυπελλούχους στο Conference η UEFA»!

Η σεζόν 2024/25 γνωρίζουμε από τώρα πως θα φέρει τεράστιες αλλαγές στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, με Champions, Europa & Conference League να μετατρέπονται σε πρωταθλήματα 36 ομάδων που θα δίνουν από οκτώ αγώνες η καθεμία.

Σύμφωνα με την Tipsbladet όμως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσανατολίζεται και σε άλλες αλλαγές, που αφορούν τα εισιτήρια που θα παίρνουν οι χώρες που βρίσκονται μεταξύ 16ης και 33ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA – εκεί δηλαδή που θα τερματίσει και η Ελλάδα φέτος.

Έως τώρα, οι εν λόγω χώρες είχαν τον πρωταθλητή στα προκριματικά του Champions League και 2ο, 3ο και κυπελλούχο να πηγαίνουν σε εκείνα του Conference. Ο μόνος τρόπος να παίξει ομάδα στο Europa, ήταν αποκλεισμός του πρωταθλητή σε κάποιον προκριματικό γύρο ή στους ομίλους.

Πιο πάνω, στις χώρες που είχαν από ένα εισιτήριο στο Europa, εκείνο πήγαινε στον κυπελλούχο ή στον 3ο σε περίπτωση που κατακτούσε το Κύπελλο ομάδα της πρώτης δυάδας.

Πλέον, σύμφωνα πάντα με τους Δανούς, και οι χώρες μεταξύ 16ης και 33ης θέσης θα έχουν μία ομάδα στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο δεν θα επωφελείται πλέον ο κυπελλούχος.

Το εισιτήριο για το Europa θα πηγαίνει στον δευτεραθλητή, ασχέτως με ποια ομάδα κατακτά το Κύπελλο. Ανάποδα δηλαδή με ό,τι ίσχυε έως σήμερα, όπου ο κυπελλούχος πριματοδοτούταν με καλύτερο εισιτήριο.

Εάν επαληθευτούν τα εν λόγω σενάρια, η Stoiximan Super League της σεζόν 2023/24, θα δώσει στον πρωταθλητή εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, στον δευτεραθλητή για εκείνα του Europa και στον 3ο & τον 4ο ή τον 3ο και τον κυπελλούχο, για εκείνα του Conference.

To Top