Στα προημιτελικά του Paris Masters ο Τσιτσιπάς με την 100η νίκη του στο Tour!

O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ στο Παρίσι και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Μάστερς τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.7) επικράτησε με 6-3, 6-4 του φορμαρισμένου Αυστραλού (Νο.18) και προκρίθηκε στον 14ο φετινό του προημιτελικό!

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς που κέρδισε τον Κάιλ Έντμουντ, με τον Νόλε, φυσικά, να είναι το απόλυτο φαβορί!

Ο Στέφανος είχε λυγίσει πριν λίγες μέρες τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο στα προημιτελικά της Σανγκάης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια ιστορική μέρα για τον νεαρό τενίστα, καθώς έφτασε τις 100 νίκες στο tour! Η πρώτη ήρθε πριν από περίπου δύο χρόνια κόντρα στον Καρέν Χατσάνοφ στο Shanghai Masters.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση με τον Ντε Μινόρ, ο Στεφ σημείωσε γρήγορα μπρέικ και στα δύο σετ (2-0, 1-0), με αποτέλεσμα να παίζει… με αέρα σχεδόν σε όλο τον αγώνα.

Παρότι μπερδεύτηκαν λίγο τα πράγματα όταν ο 20χρονος Αυστραλός πήρε δύο σερί γκέιμ στο δεύτερο σετ και έκανε το 4-4, ο Στέφανος πέτυχε άμεσα νέο μπρέικ (5-4) και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη, που είναι η 50η για φέτος! Μόνο οι Μεντβέντεφ (59) και Φέντερερ (51) έχουν περισσότερες.

«Ξύπνησε» για τα καλά μετά την οδυνηρή ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον πρώτο γύρο του US Open ο 21χρονος Έλληνας και είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε έχει παίξει σε δύο ημιτελικούς (Σανγκάη, Βασιλεία) και έναν τελικό (Πεκίνο).

Ό,τι και αν γίνει στον αυριανό προημιτελικό ο Στέφανος θα κερδίσει τη Δευτέρα μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανεβεί στο Νο.6.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό και πιθανός αντίπαλος στα ημιτελικά είναι και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με 6-3, 6-2 τον Ντόμινικ Τιμ.

Ο Βούλγαρος θα παίξει στη συνέχεια με τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν, που λύγισε με 6-7(4), 6-4, 7-6(6) τον Ζερεμί Σαρντί, σβήνοντας τρία ματς πόιντ του Γάλλου. Θα είναι ο πρώτος του Masters προημιτελικός.

To Top