Στα 730 εκατ. ευρώ τα άμεσα χρέη της Μπαρτσελόνα!

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική εικόνα της Μπαρτσελόνα, τα βραχυπρόθεσμα χρέη της ανέρχονται στα 730 εκατ. ευρώ!

Τεράστιο είναι το ποσό των βραχυπρόθεσμων χρεών που έχει η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα. Η καταλανική ομάδα δημοσίευσε τα ετήσια οικονομικά στοιχεία της, στα οποία φαίνεται ότι θα κληθεί μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα να καταβάλει 730 εκατομμύρια ευρώ σε αθλητές και υπαλλήλους, πιστωτικά ιδρύματα και άλλες υποχρεώσεις. Το δε συνολικό παθητικό της ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 1,173 δισ. ευρώ.

Το χρέος των 730 εκατ. επιμερίζεται ως εξής: 265 εκατ. σε πιστωτικά ιδρύματα, 164 εκατ. σε αθλητές και υπαλλήλους και 300,5 εκατ. σε άλλες υποχρεώσεις.

Όπως μαρτυρά η ετήσια οικονομική εικόνα των «μπλαουγκράνα», το καθαρό χρέος μόνο της περσινής σεζόν είναι 488,4 εκατ. ευρώ, με τον σύλλογο να διαπραγματεύεται την μετάθεση της αποπληρωμής τους μέχρι -τουλάχιστον- τις 30 Ιουνίου 2021.

Τα χρέη που αφορούν μεταγραφές παικτών ανέρχονται σε 126 εκατ.ευρώ. Στην κορυφή αυτών είναι το ποσό για τον Φιλίπε Κοουτίνιο (από Λίβερπουλ, 29 εκατ. ευρώ) και ακολουθούν οι Φρένκι Ντε Γιονγκ (από Άγιαξ, 16 εκατ.), Μάλκολμ (από Μπορντό, 10 εκατ.) και Φρανσίσκο Τρινκάο (από Μπράγκα, 9,6 εκατ.).

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα έχει λαμβάνειν 46 εκατ. ευρώ από παραχωρήσεις παικτών της.

To Top