Στεφανίδη: «Κόρη μας και αδερφή μας η Γαρυφαλλιά και η Καρολάιν»

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε από το Τόκιο στο ertnews.gr για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στάθηκε και στα όσα τραγικά έχουν συμβεί στη χώρα τελευταία με τις δολοφονίες της Γαρυφαλλιάς και της Καρολάιν.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι γονείς των νέων παιδιών να δουν στην οποιαδήποτε γυναικοκτονία την κόρη τους, το παιδί τους».

Σχολιάζοντας τα θλιβερά περιστατικά της τελευταίας περιόδου, με τα εγκλήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε γυναικοκτονίες, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Δεν είναι κάτι καινούργιο, μας ακούγεται ως τέτοιο λόγω των social media. Γινόταν με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν και απλώς δεν το γνωρίζαμε. Θα συμφωνήσω με όσους λένε ότι έχει να κάνει με την ανατροφή ενός αγοριού, αλλά και πιθανότατα ενός κοριτσιού να καταλάβει και τη δική της αξία.

Οι γονείς ειδικά νέων παιδιών πρέπει να το δουν και να το πάρουν πολύ σοβαρά και να δουν στην οποιαδήποτε γυναικοκτονία την κόρη τους, το παιδί τους. Τότε ίσως να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα.

Οι άνθρωποι έχουμε ένα κακό: Κάτι δεν μας αγγίζει, παρά μόνο όταν είναι πολύ κοντά μας. Πρέπει αυτό να το κάνουμε να είναι πολύ κοντά μας. Να δούμε την κόρη μας, την αδερφή μας σε αυτές τις κοπέλες, για να αρχίζει να αλλάζει αυτό. Όσο μας φαίνεται κάτι μακρινό και εξωπραγματικό δεν θα αλλάξει».

To Top