Στηρίζοντας τους Ήρωες του Αύριο

H Stoiximan, η μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα,ανανεώνει τη συνεργασία της με τημη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, στηρίζοντας το έργο της για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Stoiximan «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», που στοχεύει στην ανάδειξη των αναγκών αλλά και την ενδυνάμωση των ακριτικών τοπικών κοινωνιών της χώρας. Ξεκινώντας από το 2017, το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» παρέχει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε περισσότερους από 20.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση τις περιοχές χαμηλού εισοδήματος και τις απομακρυσμένες κοινωνίες. Στον τελευταίο αυτό πυλώνα εντάσσεται και η συνεργασία με την HOPEgenesis, σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο για τους ήρωες του αύριο, που μπορούν να γεννηθούν κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε νησιά και περιοχές που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015. Αποστολή της είναι να προσφέρει δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε, στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρα στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.

Η συνεργασία της Stoiximan με την HOPEgenesis περιλάμβάνει την υιοθέτηση 10 ακριτικών νησιών: Αστυπάλαια, Αρκιοί, Ελαφόνησος, Αγαθονήσι, Κάλαμος, Κάσος, Σχοινούσα, Θύμαινα, Φούρνοι, Ψέριμος.Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουν έρθει στον κόσμοεπτά μωρά από τα νησιά αυτά, ενώ ακόμη εννέα μωρά αναμένονται  το προσεχές διάστημα.

Καθότι το ζήτημα της υπογεννητικότητας δεν εξαντλείται στις ακριτικές περιοχές αλλά είναι εθνικό πρόβλημα, η Stoiximanπροχώρησε και στη διεξαγωγή μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης με την συμμετοχή των πρεσβευτών του προγράμματος «Μικροί Ήρωες», Λευτέρη Πετρούνια, Βασιλική Μιλλούση, Δημήτρη Διαμαντίδη και Σπύρο Γιαννιώτημε κεντρικό μήνυμα Οι ήρωες του αύριο μπορούν να γεννηθούν ακόμη και στα πιο μακρινά μέρη.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η κα. Αγγελική Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων Ομίλου Stoiximan σχολίασε:«Οι Μεγάλοι Ήρωες, οι αθλητές μας, δίνουν την έμπνευση για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Μικρούς Ήρωες, τα παιδιά που από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα διαμορφώσουν το μέλλον μας. Θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να ταξιδέψουν, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να έρθουν στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που, ως συνεργάτης της ΗOPEgenesis, συμμετέχουμε σε μια τόσο ουσιαστική και ολοκληρωμένηπροσπάθεια για την υπογεννητικότητα στη χώρα, με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Χαιρόμαστε για τα αποτελέσματα, τόσο σε αριθμό γεννήσεων, όσο και σε επίπεδο ευαισθητοποίησης. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η καμπάνια που υλοποιούμε αυτή την περίοδο με την συμμετοχή των σπουδαίων αθλητών μας και πρεσβευτών του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας Mικροί Ήρωες».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες byStoiximan

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» έχει πάντα πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχο να παρέχει εκπαιδευτικά κίνητρα για την ανακάλυψη της γνώσης συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, να καλύψει κενά και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας κάνοντάς τους να πιστέψουν σε αυτά που αγαπούν και σε αυτά που ονειρεύονται να γίνουν.

Η δράση «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που αφορούν στις ανάγκες των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών. Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της να επενδύει σε πρωτοβουλίες αλλά και συνέργειες που αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, η Stoiximan συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις που στηρίζουν το παιδί και την οικογένεια. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μικροί Ήρωες» που στηρίζει και εμπνέεται από τις ιστορίες των ανθρώπων της ακριτικής Ελλάδας αλλά και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών εμπειριών των μαθητών των αστικών κέντρων μέσα από τις δράσεις «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» και «Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.iroes.gr

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Stoiximan

Η Stoiximan αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σήμερα ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 6 χώρες μέσω των εμπορικών σημάτων Stoiximan για την Ελλάδα και την Κύπρο και Betano για τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πορτογαλία. Επενδύοντας στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό, κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να επταπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό του, απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους. Επιπλέον, υλοποιεί από το 2017 τη δράση εταιρικής υπευθυνότητας «Μικροί Ήρωες», που προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ αναπτύσσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αθλητικών χορηγιών, που μέχρι σήμερα έχει αγγίξει περισσότερους από 400 αθλητές.

To Top