Στον… αέρα το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ της 18ης Δεκεμβρίου, σενάριο για αλλαγή έδρας

Τι θα γίνει τελικά με το clasico της 18ης Δεκεμβρίου στο «Καμπ Νόου», το οποίο… απειλείται από καταλανική αυτονομιστική παράταξη, που θέτει σε κίνδυνο την διεξαγωγή του αγώνα;

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ενάμιση μήνα με την ημερομηνία στην οποία θα έπρεπε να είχε γίνει η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαρκελώνη, δηλαδή την 26η Οκτωβρίου, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει ιδιαίτερα οι συνθήκες ώστε να επιτραπεί τώρα η διεξαγωγή της.

Το παιχνίδι δεν είχε γίνει τέλη Οκτωβρίου λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Καταλονία μετά την καταδίκη σε φυλάκιση εννέα αυτονομιστών ηγετών. Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας και ορίστηκε για τις 18 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει… φουντώσει η σεναριολογία στην Ισπανία σχετικά με το clasico της άλλης Τετάρτης και ειδικά μετά τον δημόσιο «εκβιασμό» του «Δημοκρατικού Τσουνάμι» που… απειλεί με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι.

Η συγκεκριμένη παράταξη έχει ζητήσει από τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης να συναινέσουν ώστε στο «Καμπ Νόου» να υπάρχουν πανό με συνθήματα υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας ώστε περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι στους οποίους θα φτάσει η εικόνα από το σπουδαίο παιχνίδι να δουν το Spain, Sit and Talk (Ισπανία, κάθισε και μίλησε).

Ζητά, μάλιστα, το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» αυτό το μήνυμα να είναι ορατό και στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που αρνούνται να κάνουν οι σύλλογοι.

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του, το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» αναφέρεται σε ένα τεράστιο εγχείρημα για να… περικυκλώσει το γήπεδο, τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, παρουσιάζοντας χάρτη που δείχνει τα στρατηγικά σημεία συγκέντρωσης, προκειμένου να καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση στο γήπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν πρόβλημα να φτάσουν στο γήπεδο οι αποστολές των ομάδων. Τι θα γίνει τελικά;

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην χώρα της Ιβηρικής, οι Μαδριλένοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν να γίνει το clasico κεκλεισμένων θυρών. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τη «βασίλισσα» για τη στάση που θα κρατήσει, καθώς περιμένει τις ενέργειες της ισπανικής Λίγκας, αλλά και της εκτιμήσεις της αστυνομίας. Ωστόσο, πρόκειται για μια σκέψη που υπάρχει στη Ρεάλ και δεν αποκλείεται να εκφραστεί στα αρμόδια όργανα.

Υπάρχει άλλο ένα σενάριο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «AS»: να γίνει το clasico σε άλλο γήπεδο, λογικά εκτός Καταλονίας. Είναι κάτι που προβλέπεται στον κανονισμό της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας να εφαρμόζεται σε περίπτωση που τίθεται θέμα ασφάλειας. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει τοποθέτηση της αστυνομίας ότι αδυνατεί να αναλάβει την περιφρούρηση. Σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα ότι ούτε η Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε και η Ρεάλ έχουν θέσει θέμα αλλαγής της έδρας.

To Top