Στον τελικό του ευρωπαϊκού ο Τεντόγλου – «Δεν ήμουν σε καλή ημέρα” (videos)

Με άνεση στον τελικό Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας αθλητής έκανε επίδοση 7,94μ. στο μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και σφράγισε την παρουσία του στην επόμενη φάση.

Στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 7,66μ. και στη δεύτερη στα 7,80μ. Το καλύτερο άλμα του ήταν ουσιαστικά στην τρίτη προσπάθεια, όπου ξεπέρασε το εμπόδιο στα 7,94μ.

Στη συνέχεια δεν έπιασε το εμπόδιο των 8,05 μ, αλλά η ουσία είναι ότι πέτυχε τον στόχο του δίχως να ιδρώσει. Ο τελικός του μήκους θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης (21:27). Πρώτος ο Τομπίας Μοντλέρ με 8,06 μ.

Η δωδεκάδα του τελικού
Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8.06
Μίλτος Τεντόγλου 7.94
Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.93
Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7.86
Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 7.86
Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 7.83
Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.80

Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7.79
Ρέινολτν Μπανίγκο (Μ. Βρετανία) 7.75
Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7.75
Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7.74
Ίνγκα Κίπσελουντ (Νορβηγία) 7.74

Στην παραδοχή ότι περίμενε μια καλύτερη παρουσία στις προσπάθειες του στα προκριματικά του μήκους προχώρησε ο Μίλτος Τεντόγλου σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του.

Ο Έλληνας άλτης όμως επεσήμανε ότι πλέον κατάλαβε τι πρέπει να κάνει στον τελικό. «Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω αύριο. Να βάλω τη φόρα μου πιο μπροστά. Με ένα παπούτσι πιο μπροστά θα είμαι καλά», ανέφερε ο αθλητής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου:

Για τον ημιτελικό:

“Ξεκίνησα άσχημα γιατί δεν ήμουν σε καλή μέρα. Δεν ξύπνησα καλά το σώμα δεν ήταν τόσο καλό όσο συνήθως. Συμβαίνει καμιά φορά, αλλά πιο πολύ το παθαίνω στην προπόνηση. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω αύριο. Να βάλω τη φόρα μου πιο μπροστά. Με ένα παπούτσι πιο μπροστά θα είμαι καλά”.

Για την κατάσταση που είναι ενόψει τελικού:

“Ναι σε αυτή την κατάσταση είμαι. Το μήκος έχει ένα περίεργο πράγμα. Αν δεν βρεις τη φόρα σου, μπορεί να είσαι μείον μισό μέτρο. Είχα πρόβλημα και με τον αέρα, με εμποδίζει με τη φόρα μου”.

Για το τι θα κάνει ενόψει τελικού:

“Δεν θα κάνω πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ”.

To Top