ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο β’ γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα

Τις Ιταλία, Τσεχία και Λετονία αποφεύγει στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα, που τοποθετήθηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της Τρίτης.

Έτσι, λοιπόν, μ΄ ένα (τουλάχιστον) μεγαθήριο θα τεθεί αντιμέτωπο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ του 2017 (31/8-17/9).

Κι αυτό γιατί τοποθετήθηκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης της Τρίτης, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει αντίπαλο έναν από το πρώτο γκρουπ των Ισπανίας, Λιθουανίας, Γαλλίας και Σερβίας, αλλά και τέσσερις θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους. Η ελληνική ομάδα ΔΕΝ θα αντιμετωπίσει σίγουρα μια από τις Ιταλία, Τσεχία και Λετονία που είναι επίσης στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Πέρα από αντιπάλους, η Ελλάδα θα μάθει και σε ποια χώρα θα δώσει τους αγώνες της φάσης των ομίλων. Υπενθυμίζεται πως θα η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και η καθεμία από αυτές είχε δικαίωμα να «προσκαλέσει» μία ομοσπονδία. Έτσι η Φινλανδία επέλεξε την Ισλανδία, το Ισραήλ τη Λιθουανία, η Ρουμανία την Ουγγαρία και η Τουρκία τη Ρωσία. Από την πρώτη φάση περνούν οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ στα νοκ άουτ, ενώ η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Σερβία
2ο γκρουπ: Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία
3ο γκρουπ: Κροατία, Ισραήλ, Τουρκία, Φινλανδία
4ο γκρουπ: Ρωσία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γεωργία
5ο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Μαυροβούνιο
6ο γκρουπ: Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία

Πηγή: sport-fm.gr

To Top