Συζήτηση για σημαντική μείωση στη φορολoγία στα συμβόλαια των αθλητών!

Προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας έχει ο Λευτέρης Αυγενάκης την Τετάρτη, όπου θα τεθεί επί τάπητος -μεταξύ άλλων- το θέμα της μείωσης της φορολογίας στα συμβόλαια των αθλητών.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, κάθε συμβόλαιο αθλητή μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ, φορολογείται με το δυσθεώρητο 45%. Αυτό ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει, όπως έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση και μάλιστα η μείωση αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον  Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο για την Τετάρτη (21/8) στις 17:30, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις προβλέψεις του για την αθλητική κοινότητα.

Εκεί θα τεθεί επί τάπητος μεταξύ άλλων το θέμα της μείωσης στη φορολογία στα συμβόλαια των αθλητών και βάσει διαρροών που υπάρχουν, αναμένεται να φτάσει στο 15%!

Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική μείωση που αναμένεται να υπάρξει στη φορολόγηση που αφορά τον αθλητισμό. Για παράδειγμα ιδιαίτερα υψηλός είναι κι ο ΦΠΑ των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι ομάδες και είναι κάτι που επίσης αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα.

To Top