ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνέντευξη του Ραμόν Χάρις στο PRESSARIS: “Θα δείτε φλόγα, πάθος και ένταση!”

Ο Ραμόν Χάρις μίλησε στο PRESSARIS για τον βασικό λόγο που υπέγραψε στον Άρη, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για όλα όσα περιβάλλουν τον σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Τι να περιμένει να δει ο κόσμος αγωνιστικά από την ομάδα;

«Θα δείτε την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία του προπονητή μέσα από εμάς. Φλόγα, πάθος, ένταση… Δεν μπορώ να υποσχεθώ θέαμα, αλλά θα παίζουμε σκληρά και θα παλεύουμε σε κάθε φάση. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουμε. Υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε, όμως μου αρέσει το που βρισκόμαστε τώρα και η χημεία που έχουμε αναπτύξει είναι πολύ σημαντική στην ομάδα».

Αυτή η χημεία που υπάρχει, πόσο σας βοηθάει μέσα στο γήπεδο;

«Έχουμε γίνει φίλοι, κάνουμε παρέα και εκτός παρκέ και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο. Όταν γνωρίζεις καλύτερα τον συμπαίκτη σου, τότε πολεμάς ακόμα πιο σκληρά για εκείνον και στο τέλος επωφελείται η ομάδα. Στην προετοιμασία ήμασταν μόνοι μας, απομονωμένοι και είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα ο ένας τον άλλον».

Σε ποια θέση θα δούμε τον Ραμόν να αγωνίζεται;

«Θα παίξω όπου μου ζητήσει ο προπονητής. Λέει σε όλους μας να παίξουμε το παιχνίδι μας, να νιώθουμε άνετα, αλλά μέσα στη δομή της επίθεσης, μπορεί να με δείτε να κουβαλάω και να μοιράζω την μπάλα που και που. Έχουμε όμως σπουδαία γκαρντ, οπότε δε νομίζω να χρειαστεί να κάνω… πολύ αυτή τη δουλεία!».

Ο κόσμος δείχνει να σας έχει αγαπήσει ήδη πολύ…

«Ναι το νιώθω αυτό… Όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη και κατέβηκα από το αεροπλάνο ένιωσα την αγάπη του κόσμου. Η υποστήριξη του είναι απίστευτη και είναι κάτι που το απολαμβάνω. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Μετά από μερικές ημέρες, αφότου ήρθα από τις ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, πήγαμε για φαγητό με όλη την ομάδα. Στο μαγαζί πολύς κόσμος μας υποδέχθηκε ζεστά, μας χειροκρότησε, μας ενθάρρυνε για να έχουμε μια καλή σεζόν, βγήκε φωτογραφίες μαζί μας. Το εκτιμώ πολύ αυτό, μου αρέσει και είναι κάτι που προσωπικά με… ανεβάζει».

«ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ»

Προσωρινά τη συνέντευξη διέκοψε ο Δημήτρης Γουλιέλμος, ο οποίος αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη τον Χάρις και εκείνος έκανε φυσικά το ίδιο. «Είναι φοβερός» είπε ο Αμερικανός φόργουορντ για τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Άρης και πρόσθεσε: «Εκτιμώ πολύ το γεγονός πως αλληλεπιδρά μαζί μας και δεν συμπεριφέρεται ως ανώτερος. Ενδιαφέρεται πολύ για την ομάδα, έρχεται συχνά στα αποδυτήρια για να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει. Ήρθε μέχρι το κέντρο προετοιμασίας στην Καστοριά για να μας δει και να μας μιλήσει. Είναι κάτι το οποίο δε γίνεται συχνά και κάθε παίκτης το εκτιμάει πολύ».

Ήσουν μαζί με τους συμπαίκτες σου στο Καυτανζόγλειο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Άρη. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

«Πέρασα φοβερά, το απόλαυσα και ζούσα την κάθε στιγμή τόσο έντονα! Είμαι χαρούμενος που η ποδοσφαιρική ομάδα τα πηγαίνει καλά. Βλέποντας τον κόσμο να υποστηρίζει με αυτό τον τρόπο την ομάδα, ξετρελάθηκα! Για να σου πω την αλήθεια, για αυτό υπέγραψα στον Άρη. Έζησα την ατμόσφαιρα όταν παίξαμε εδώ (σ.σ. στο Nick Galis Hall) πέρσι με τον Κολοσσό. Οι φίλαθλοι ήταν εκπληκτικοί, υποστήριζαν την ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος… Ήταν τρελό φίλε! Έχω δει τι γίνεται και στα παιχνίδια με μεγαλύτερες ομάδες και μου άρεσε πάρα πολύ.

Το καλοκαίρι όταν με ενημέρωσε ο ατζέντης μου για το ενδιαφέρον του Άρη, ενθουσιάστηκα! Του είπα αμέσως… “ωραία ας το κλείσουμε”. Ξεκάθαρα ήρθα στον Άρη για τον κόσμο του! Ήταν ένας από τους πιο βασικούς λόγους, αν όχι ο πρώτος, που υπέγραψα. Ήθελα να γίνω μέρος αυτής της σπουδαίας ιστορίας του κλαμπ. Ξέρεις, όταν είσαι έξω από τον Άρη και βλέπεις τι υπάρχει εδώ μέσα, μένεις με το στόμα ανοικτό. Είναι εκπληκτικό και εγώ τώρα βρίσκομαι εδώ στον Άρη και το λατρεύω. Δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοια ατμόσφαιρα σε άλλη ομάδα για την οποία αγωνίστηκα.

Ανυπομονώ να τους δω από κοντά να μας στηρίζουν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν. Και να γνωρίζουν πως αυτοί θα είναι ένας κύριος λόγος που θα κερδίζουμε κάποια από τα παιχνίδια μας. Η ενέργειά τους θα μας δίνει ενέργεια και θα παίζουμε ακόμα πιο δυνατά μπροστά τους και ελπίζω να δημιουργηθεί μια αρμονία και εξαιρετική ισορροπία και σχέση ανάμεσα σε μας τους παίκτες και τον κόσμο μας».

To Top