ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνεχίζεται αύριο η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι «12»!

Διεκόπη για αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, η πολύκροτη δίκη για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, με κατηγορούμενους δώδεκα οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μετά τη διακοπή οι γονείς του Άλκη αποχώρησαν από το δικαστήριο, με δεκάδες υποστηρικτές να τους συμπαραστέκονται και να τους λένε ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους.

Αλέξης Κούγιας: «Όλοι λένε “δεν το έκανα εγώ”»

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του ανέφερε αρχικά ότι: «Δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάποιοι ενώ γνωρίζουν τι έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία από τον θάνατο του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, ενώ γνωρίζουν ότι όλη η Ελλάδα περιμένει απαντήσεις από νέους ανθρώπους έρχονται με αυτή την αφέλεια θράσους ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων και ενώ έχουν διαπιστωθεί στον Άλκη Καμπανό 40 και πλέον τραύματα από το κεφάλι έως τα νύχια, τον έχουν πολτοποιήσει, τον έχουν κατακρεουργήσει και στο άλλο το παιδί στον Βογιατζόγλου έχει 17 τραύματα εκ των οποίων τα οκτώ κοντά στη μηριαία αρτηρία από μαχαίρια, δρεπάνια, λοστούς, έρχονται τώρα όλοι στο δικαστήριο και λένε πως “δεν το έκανα εγώ”».

Ο ίδιος συνεχίζοντας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον 12ο κατηγορούμενο, επισημαίνοντας ότι: «Ισχυρίζεται πως απλά ήταν ο ταξιτζής. Λες και δεν γνωρίζει ότι χωρίς τη μεταφορά με το αυτοκίνητο δεν θα εγένετο το έγκλημα. Δεν παραδέχθηκε κανένας ότι έκανε κάτι. Όλοι είπαν “το έκαναν οι άλλοι”».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας του Άλκη Καμπανού «προκύπτει καθαρά από το βίντεο ότι και το αίμα του Βογιατζόγλου και το αίμα του Κοσκινά υπήρχαν στα μαχαίρια, υπήρχαν στα καθίσματα. Ενώ αρνούνται, λένε και συγγνώμη. Αυτό πραγματικά είναι αυτογελοιοποίηση».

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι «12»

Κατά την διάρκεια της δεύτερης δικασίμου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων, μεταξύ των οποίων και δύο αναπληρωματικών, αλλά και η ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που είναι ιδιαιτέρως βαρύ, με τους δράστες να την ακούν με σκυμμένο το κεφάλι.

Όταν η πρόεδρος της έδρας έδωσε τον λόγο στους κατηγορουμένους ώστε να αναφέρουν συνοπτικά την θέση τους, όλοι τόνισαν πως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι ανέφεραν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου:

Πρώτος κατηγορούμενος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα, λυπάμαι πολύ για όσα έγιναν.

Δεύτερος: Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Τρίτος: Λυπάμαι πολύ, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν παρών στο σημείο.

Τέταρτος: Ζητώ συγγνώμη στην οικογένεια του Άλκη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Πέμπτος: Ήμουν στο σημείο αλλά δεν έχω κάνει τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Έκτος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Έβδομος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Όγδοος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Έννατος: Συμμετείχα στο περιστατικό, αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη.

Δέκατος: Αρνούμαι τις κατηγορίες, ζητάω συγγνώμη. Αισθάνομαι βαθιά μετανιωμένος για όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου και ζητώ να τιμηρωθω μόνο για όσα πραγματικά έπραξα. Παραδέχομαι ότι χτύπησα τον έναν από τους φίλους του Άλκη, αλλά ποτέ δεν ήρθα σε επαφή με τον ίδιο και με τον άλλον φίλο του.

Ενδέκατος: Συγγνώμη για όλα όσα έγιναν.

Δωδέκατος: Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες, θέλω να τονίσω πως είχα τον ρόλο του ταξιτζή, βρισκόμουν 80 μέτρα από το περιστατικό. Δεν κατέβηκα ποτέ από το αυτοκίνητο.

πηγή: Thesstoday.gr

To Top