Συνεχίζεται η κόντρα Τσέφεριν με Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Τρεις ομάδες από τις συνολικά 12 που ξεκίνησαν το μοντέλο της European Super League εξακολουθούν να στηρίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο, κάτι που φέρνει τις αντιδράσεις του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Τσέφεριν μέσω συνέντευξης στην Telegraph κάνει νέα επίθεση απέναντι στα τρία αυτά ισχυρά ευρωπαϊκά κλαμπ, υποστηρίζοντας: “Ακόμα και οι πλέον αδαείς άνθρωποι στον κόσμο αντιλαμβάνονται πως η Super League έχει τελειώσει. Νομίζω πως οι τρεις σύλλογοι που νομίζουν ακόμα ότι έχουμε Super League, μας βοήθησαν κατά κάποιο τρόπο, επειδή τώρα είναι ευκολότερο να μιλήσουμε για αλληλεγγύη. Τώρα μπορούμε απλά να τους πούμε “πηγαίνετε στην Super League αν δεν σας αρέσει”.

Και πρόσθεσε: “Ο κόσμος έριχνε την ευθύνη στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των αγγλικών ομάδων (σ.σ είναι στο τιμόνι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ), όμως μην ξεχνάτε πως οι μοναδικοί τρεις που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη είναι ένας Ιταλός και δύο Ισπανοί.

Υποστήριξαν στον Τύπο πως “η Super League υπάρχει, έχουμε ακόμα Super League”. Δύο ημέρες αργότερα έστειλαν αίτημα να συμμετάσχουν στο Champions League.

Οπότε αυτό σημαίνει πως είναι στην Super League και εκτός Champions League αλλά ταυτόχρονα θέλουν να πάρουν μέρος στο Champions League; Έλεγαν πως έχει τελειώσει το Champions League αλλά εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στη διοργάνωση”;

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της UEFA υποστήριξε:

“Τώρα απειλούν, στέλνουν επιστολές ότι θα μας μηνύσουν, θα μας πάνε στα δικαστήρια. Είναι προφανές ότι έχουν πάρα πολλά χρήματα. Θα πρέπει αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουν στο ποδόσφαιρο για τις γυναίκες και στο ποδόσφαιρο για τα μικρά παιδιά.

Μηνύουν και απειλούν τους πάντες. Αυτοί το βλέπουν ότι παίρνουν μέρος σε μία ελίτ διοργάνωση και πως δίνουν φιλανθρωπίες στους άλλους. Ουδείς θέλει φιλανθρωπίες”.

To Top