ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάτος: «Έδειξε πόσα… καρύδια έχει ο Μήτρογλου, έκανε τα “παπαγαλάκια” να σωπάσουν»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν της Ξάνθης, Ανδρέας Τάτος, μίλησε για την πορεία του Άρη αλλά και τον Κώστα Μήτρογλου.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα:

Χωρίς κόσμο δεν το ευχαριστιέσαι το παιχνίδι. Πιστεύω να περάσει αυτό που συμβαίνει και στα γήπεδα και στην καθημερινότητα μας. Είναι ψυχολογικό όλο αυτό, δεν είναι λίγο πράγμα.

Για το πόσο συχνά έρχεται στην Θεσσαλονίκη:

Έρχομαι όποτε έχουμε ρεπό με την Ξάνθη. Στην Θεσσαλονίκη θέλω να μείνω, στην Θεσσαλονίκη θέλω να μείνω. Εκεί είναι οι φίλοι μου, εκεί είναι η ομάδα μου.

Για τον Μήτρογλου:

Με τον Κώστα έχουμε περάσει πολλές στιγμές μαζί, στον Ατρόμητο, στον Ολυμπιακό. Και με τον Ατρόμητο έχουμε περάσει ωραίες στιγμές. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και με το πέναλτι που έβαλε με τον Ολυμπιακό απέδειξε πόσα κιλά… καρύδια έχει. Ξέρουμε όλοι τι θα έλεγαν τα παπαγαλάκια δεξιά και αριστερά αν δεν έβαζε το πέναλτι. Αλλά εκεί παίζει ρόλο η προσωπικότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Την βγάζει στον αγωνιστικό χώρο και την ζωή του.

Για τα πράγματα για τα οποία μιλήσανε με τον Μήτρογλου:

Για τις ζωές μας, για το ποδόσφαιρο, είπαμε πάρα πολλά πράγματα. Μιλήσαμε για Θεσσαλονίκη, για Άρη. Ξέρει και αυτός που ήρθε. Με τις συγκυρίες όμως με τον κορωνοϊό δεν μπορεί να ζήσει τον κόσμο. Και με τα μαγαζιά και με όλο αυτό είναι ψυχοφθόρο αυτό που παρνάμε.

Για την χρονιά που συνυπήρξε στον Ατρόμητο με τον Μήτρογλου:

Είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές και έναν καλό προπονητή. Ο Κώστας ήταν… killer, ήταν ίσως η καλύτερη του χρονιά.

Για το αν ο Άρης έχει τους παίκτες που θα «ταΐσουν» τον Μήτρογλου:

Μου αρέσει πάρα πολύ η μεσαία γραμμή του Άρη, μου αρέσει η ομάδα και μπροστά. Έχει ένα πολύ καλό passing game και έχει τους παίκτες για να περάσουν την μπάλα στον Μήτρογλου.

Για την ένταξη του Μήτρογλου στην ομάδα:

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πολύ ρυθμό, ήταν πολλούς μήνες εκτός και δεν βοηθάει αυτό. Ακόμη είναι πολύ σημαντικό και ότι υπάρχει η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα. Δεν έχει ουσία να παίζεις σε άδειες κερκίδες, ο κόσμος είναι η ουσία μας στο γήπεδο. Και ο Κώστας όμως χρειάζεται στήριξη. Μπορεί σε κάποια ματς να είναι καλός, σε άλλα να μην είναι.

Για το πρωτάθλημα:

Μπορεί να πάρει την δεύτερη θέση ο Άρης. Έχει πολύ καλές μονάδες και φαίνεται μέσα στο παιχνίδι. Κάθε παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά, ενώ παίζουν και ομαδική που μου αρέσει πολύ.

Για το Κύπελλο:

Όλα γίνονται. Ο Άρης έχει δείξει εδώ και χρόνια ότι μπορεί να πάει σε έναν τελικό κυπέλλου, το θέμα είναι ότι δεν το έχει κατακτήσει. Και αυτήν την χρονιά ο Άρης έχει πολύ καλή ομάδα, μπορεί να περάσει.

To Top