ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Εντόπισαν όσους δεν πλήρωσαν – Πώς θα ειδοποιηθούν

Στον εντοπισμό 89.225 οχημάτων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας συνολικού ύψους 8,16 εκατ. ευρώ προχώρησε μετά από διασταυρώσεις η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ προχώρησε αρχικά σε έλεγχο των οχημάτων, που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 έως και το 2016, και εντόπισε οφειλέτες, που δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για τις χρονιές από το 2013 έως το 2017.

Συνολικά βεβαιώθηκαν μη αποδιδόμενοι φόροι για 89.225 οχήματα, που ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ. Το δε συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας, που δεν έχει καταβληθεί, ανέρχεται σε 8,16 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ανέρχονται σε 7,2 εκατ. ευρώ, οι οφειλέτες καλούνται να καταβάλουν 15,4 εκατ. ευρώ!

Σημειώνεται ότι οι ως άνω βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας αφορούν σε οφειλέτες, που ακόμα και σήμερα εμφανίζονται στο Taxisnet ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του Taxisnet, ενώ θα λάβουν και e-mail για τα ποσά, που πρέπει να πληρώσουν.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε επόμενο στάδιο, οπότε και θα γίνουν αντίστοιχες διασταυρώσεις για οχήματα, που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2010, για οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας πριν το 2013 και για οφειλέτες, που σήμερα δεν εμφανίζονται ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων.

Πηγή: cnn.gr

To Top