Τέμπας: «Ο Μέσι μπορούσε να μείνει, αλλά ο Λαπόρτα είναι όμηρος του Πέρεθ»

Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας μίλησε στην καταλανική Sport και τόνισε πως ο Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε να είχε μείνει στην Μπαρτσελόνα, αν η διοίκηση του Ζοάν Λαπόρτα δεν ακολουθούσε πιστά εκείνη του Φλορεντίνο Πέρεθ στη Ρεάλ, η οποία μπλόκαρε τη συμφωνία με ξένους επενδυτές.

Αναλυτικά, ο Τέμπας μίλησε για:

-το αν πλήττεται το πρωτάθλημα από την αποχώρηση του Μέσι: «Η αποχώρηση του Μέσι είναι πλήγμα για τη La Liga, όπως κι όταν έφυγαν ο Ρονάλντο, ο Γκουαρντιόλα ή ο Μουρίνιο. Είχαμε την τύχη να διαθέτουμε τους δύο καλύτερους παίκτες του κόσμου στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου και ως λίγκα να μπούμε στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως. Ίσως η αποχώρηση του Μέσι να είναι λίγο πιο οδυνηρή, γιατί προσωπικά τον θεωρώ κορυφαίο στην ιστορία και δεν άξιζε να φύγει έτσι. Όχι μόνο για την Μπαρτσελόνα, αλλά και για τη La Liga».

-το αν μπορούσε να αποφευχθεί η αποχώρηση του Μέσι: «Ναι. Το συζήτησα με τον Λαπόρτα και με το συμβούλιο της Μπαρτσελόνα. Αναζητήθηκαν λύσεις. Αν ήταν για οικονομικούς λόγους, θα δούμε την επόμενη σεζόν με τα νούμερα που θα δώσει η Μπαρτσελόνα αν μπορούσε να μείνει ή όχι. Δεν ήταν για οικονομικούς λόγους, το ξέρω σίγουρα».

-το αν η μη συμφωνίας με την CVC Capital Partners για εισροή κεφαλαίου στη La Liga έπαιξε ρόλο: «Ο Λαπόρτα είχε δώσει τα χέρια με τον Μέσι γιατί είχε αποδεχτεί την πρόταση της CVC. Με είχε πάρει αγχωμένος τηλέφωνο φορές για το αν θα κλείσει η συμφωνία. Η συμφωνία αυτή θα βοηθούσε όλη τη La Liga, αλλά και την Μπαρτσελόνα όχι μόνο στο θέμα των χρεών της, αλλά και για το όριο των χρημάτων που μπορούσε να διαθέσει».

-το λόγο που η Μπαρτσελόνα δεν συμφώνησε τελικά για την CVC: «Ενώ είχαν συμφωνήσει, όλα κατέρρευσαν μέσα σε 72 ώρες. Πιστεύω πως έχει να κάνει με την European Super League και τη στρατηγική που ακολουθεί η Ρεάλ. Από τις 42 επαγγελματικές ομάδες, αποδέχτηκαν τη συμφωνία οι 39. Οι άλλοι όλοι είναι τρελοί; Ο Φλορεντίνο Πέρεθ κρατά όμηρο την Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα συμφωνούσε με το deal με την CVC, μέχρι να πει όχι η Ρεάλ. Έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντί στον Φλορεντίνο Πέρεθ».

To Top