ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ταρνατώρος: “Το πρόβλημα του Άρη είναι η εσωστρέφεια, δεν θέλουν κανέναν!”

Ο τιμ μάνατζερ του πάλαι ποτέ Αυτοκράτορα Φάνης Ταρνατώρος μίλησε για την κατάσταση στον μπασκετικό Άρη και στα προβλήματά του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά για την διαιτησία ανέφερε:

Το πρόβλημα του μπάσκετ είναι πολλά χρόνια το ίδιο και το ίδιο. Όλοι τα ξέρουν, απλά κάποιοι μιλάνε και κάποιοι όχι. Είναι ένα άρρωστο κομμάτι του μπάσκετ.

Δεν φταίει αυτό για την σημερινή κατάσταση του Άρη, αλλά ακόμη και όταν έχει κάποιος κακή ομάδα πρέπει να τον αφήνεις να διεκδικεί τα παιχνίδια του. Ήμουν κάθε μέρα εκεί, τα ήξερα, τα έβλεπα. Θα περνάει εκεί πάντα η γνώμη του δυνατού, είναι μια αρρωστημένη κατάσταση. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Για το πως μπορείς να έχει δύναμη στην ΚΕΔ και να μην αδικείσαι:

Πρέπει να είσαι παρόν, να παρακολουθείς τα γεγονότα και να τα κοντράρεις. Δεν ξέρω φέτος αν πηγαίνει φέτος κανένας από τον Άρη, αλλά για χρόνια δεν πήγαινε κανένας. Εγώ τους είπα ότι είμαι στην διάθεση σας.

Για τον Ελληνιάδη:

Eίναι φίλος μου, και δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του Σταύρου. Αλλά επειδή ο Άρης είναι χρόνια εσωστρεφής επενδυτές δεν έχει, έχει τον κόσμο του. Αν βάζαν έναν Αρειανό σε αυτήν την θέση, που είναι συμπαθής, έχει γνωριμίες, ζούσε στην Θεσσαλονίκη θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Ενώ συνέχισε:

Η διαιτησία είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που έχει η ομάδα και όλοι τα ξέρουμε. Το χειρότερο είναι όμως ότι ο ίδιος ο κόσμος του Άρη έχει απηυδήσει.

Για το αν μπορεί να γίνει τίποτα:

Είχα κάνει μια προσπάθεια να μαζευτούν οι παλιοί παίκτες. Έκανα μια σκέψη για να ενεργοποιήσουμε την παλιά ομάδα του Άρη, με τον Γκάλη ως πρώτο. Να βγουν αυτοί να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, όχι εγώ και ο Αρβανίτης.

Βρήκα… ντουβάρι δυστυχώς. Θεωρούσα ότι γίνεται, να υπάρχει προσκλητήριο από τους παίκτες να έρθει κοντά ο κόσμος. Δεν πήρα ούτε απάντηση. Δεν με παίρναν ούτε τηλέφωνο, πλήρης αδιαφορία. Στον Άρη το πρόβλημα είναι η εσωστρέφεια, δεν θέλουν κανέναν.

Σημασία έχει ότι κάποια στιγμή πρέπει να ταρακουνηθούν τα νερά. Δεν γίνεται να ασχολούμαστε μέσω facebook αν ο Άρης θα πέσει ή δεν θα πέσει.

Για το αν θα μπορούσε ο Άρης να μειώσει φέτος το μπάτζετ του:

Θα μπορούσε, βεβαίως θα μπορούσε. Αλλά ο Άρης κάθε χρόνο αντί να ξεφουσκώνει μπαν, φορτώνει και νέα.

Για το αν παίζουν μεγαλύτερη σημασία οι γνώσεις ή τα χρήματα:

Το βασικότερο από όλα είναι το know-how και μετά είναι τα χρήματα. Αν δεν ξέρεις τι κάνει πληρώνεις τα διπλά χρήματα για παίκτες που δεν αξίζουν. Αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις πληρώνεις τα μισά για καλούς παίκτες.

Για το ότι η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη:

Αν ο Άρης δεν λεγόταν Άρης και είχε κάποιο άλλο όνομα θα είχε εξαφανιστεί από τον μπασκετικό χάρτη. Ο Άρης δεν πέφτει επειδή είναι Άρης. Έλεγα πέρυσι στις άλλες ομάδες ότι «Θα πέσεις εσύ που έχεις 100 ανθρώπους» όχι ο Άρης με τόσο κόσμο.

Αλλά ακόμη και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτείς και σκαλί-σκαλί να χτίζεις. Πήγαμε να δούμε κάποιες φορές άσπρη μέρα, αλλά τελικά ήταν ακόμη πιο μαύρη νύχτα. Όπως με τον Λάσκαρη.

Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος με τον Αρβανίτη αν μείωνε το μπάτζετ, έκανε μια ανταγωνιστική ομάδα και έλυνε κάποια μπαν.

Για το αν θα βοηθούσε εάν του ζητηθεί:

Πάντα υπάρχει και χρόνος και διάθεση. Για τον Άρη δεν υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθεί κάτι, να μπορώ να το κάνω και να μην το κάνω.

Για τον Γουλιέλμο:

Ο Γουλιέλμος με τα καλά του και τα κακά του αυτήν την στιγμή δεν θέλει να ακούει για Άρη. Έβαλε πάνω από 1.000.000 και δεν θέλει τώρα να ακούσει για Άρη. Γιατί έχουμε κάνει έναν άνθρωπο που έβαλε ένα εκατομμύριο να μην θέλει να ακούσει για Άρη;

 

To Top