Τα σημεία διαφωνίας Σούπερ λίγκας-Βασιλειάδη

«Συζήτηση επί του Σχεδίου του Αθλητικού Νόμου και λήψη αποφάσεων» είναι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της Super League στις 14/12. Τα σημεία διαφωνίας Σούπερ λίγκας-Βασιλειάδη είναι συγκεκριμένα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο συνεταιρισμός διαφωνεί σε τρία σημεία που είναι τα εξής, όπως καταγράφει το Soccerplus.gr:

Α) Τα κωλύματα παραγόντων για τα οποία η Σούπερ Λίγκα ζητεί να αλλάξει ο νόμος και κώλυμα να υφίσταται μόνο σε περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης και όχι παραπομπής σε δίκη για κακούργημα όπως ισχύει στον ισχύον νόμο.

Β) Η ποινή της μη χορήγησης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ. Η Σούπερ Λίγκα προτείνει ο έλεγχος από την ΕΕΑ να ολοκληρώνεται τον Μάιο και επειδή παράλληλα οι ΠΑΕ ελέγχονται και από την ΕΠΟ μέσω της αδειοδότησης, η ΕΕΑ να ελέγχει θέματα όπως τα ποινικά μητρώα, τις ενημερότητες, το μετοχολόγιο καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και η μη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ να αποτελεί λόγο μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και όχι να επισύρει πρόστιμα στις ΠΑΕ αλλά και στην ομοσπονδία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο Βασιλειάδη.

Γ) Τα διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ. Στο νομοσχέδιο παρέμεινε η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να αποφασίσει τη αναστολή των πρωταθλημάτων για λόγους δημόσια τάξης αλλά και την επιβολή προστίμων. Ο Βασιλειάδης, όμως, μεταβίβασε την αρμοδιότητα επιβολής προστίμων στην ΕΕΑ. Η Super League ζητεί την κατάργηση της διάταξης αυτής αφού τη θεωρεί επιπλέον ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός νομοσχεδίου έχουν μείνει βασικά θέματα που απασχολούν τη Super League οπως η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, η κατάργηση της ποινικής ευθύνης των μελών των ΔΣ των ΠΑΕ για τα επεισόδια φιλάθλων κατά τις οργανωμένες μετακινήσεις, το ποσοστό από το στοίχημα και η μείωση του ποσοστού που καταβάλλεται στην αστυνομία για την παρουσία της στα γήπεδα.

To Top