Τζεφ Βαν Γκάντι: «Τα “παράθυρα” κάνουν καλό στο παγκόσμιο μπάσκετ»

Ο Τζεφ Βαν Γκάντι τόνισε, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, ότι τα «παράθυρα» κάνουν καλό στο παγκόσμιο μπάσκετ, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι το παιχνίδι του θυμίζει τα playoff του NBA τη δεκαετία του 1990.

Μετά από τη νίκη με την Αργεντινή ο Βαν Γκάντι είπε: «Ήμουν ένας αρχάριος όταν ήρθα στη FIBA, μαθαίνω κάθε μέρα πόσο καλές είναι οι ομάδες, πόσο σκληρά παίζουν και γενικά πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός. Έτσι παιζόταν το μπάσκετ στη δεκαετία του 1990, πολλές μονομαχίες, γροθιές και αγκωνιές στο στήθος σου. Πρέπει να το συνηθίσεις και πρέπει να διαπιστώσεις τις διαφορές».

Στη συνέχεια τόνισε: «Αυτά τα παράθυρα, είναι μία προειδοποίηση για τις ΗΠΑ, για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο τους, καθώς όλες οι ομάδες γίνονται καλύτερες και είμασταν πολύ τυχεροί που προκριθήκαμε».

Κλείνοντας ανέφερε: «Το να παίρνεις μέρος στα παράθυρα, νομίζω ότι είναι θετικό και για τις ομάδες που δεν παίζουν τόσο πολύ μαζί, όπως η Κούβα, ο Παναμάς και η Βενεζουέλα, που έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ. Νομίζω ότι η FIBA έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα παράθυρα λειτουργούν έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό».

To Top