Τζόρνταν για το G.O.A.T. debate: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις παίκτες από διαφορετικές εποχές» (video)

Ο Μάικλ Τζόρνταν παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη και μεταξύ άλλων στάθηκε και στο debate όσον αφορά τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών.

Φυσικά το όνομά του φιγουράρει ως ο καλύτερος που πάτησε ποτέ το πόδι του στο παρκέ,  ωστόσο εκείνος είχε… διαφορετική άποψη βάζοντας στο τραπέζι συγκεκριμένα δεδομένα.

Αφορμή για την απάντησή του αποτέλεσε ερώτηση για τον G.O.A.T. στο… γκολφ και τη σύγκριση που γίνεται στις ΗΠΑ μεταξύ του Τάιγκερ Γουντς και του Τζακ Μίκελσον.

Ο Μάικλ Τζόρνταν θέλησε να φέρει… μπασκετικό παράδειγμα αλλά να μην επιλέξει ποιος αποτελεί τον καλύτερο όλων των εποχών στο άθλημα που «υπηρέτησε» από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 έως και τις αρχές του 2000.

«Πρώτα απ’ όλα δεν πρόκειται να πεις ποτέ ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Για μένα αυτά έχουν να κάνουν περισσότερο με PR και να πουλάνε ιστορίες. Ο Τζακ (σ.σ. Μίκελσον) και ο Τάιγκερ (σ.σ. Γουντς) δεν έπαιξαν ποτέ αντίπαλοι. Δεν βρέθηκαν ποτέ στο ίδιο τουρνουά. Δεν είχαν ποτέ τον ίδιο εξοπλισμό…» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Πάρτε άλλο παράδειγμα. Εγώ δεν έπαιξα ποτέ αντίπαλος του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Δεν έπαιξα ποτέ εναντίον του Τζέρι Ουέστ. Το να λες τώρα ότι κάποιος είναι καλύτερος κάποιου άλλου είναι λίγο άδικο. Το μόνο που μπορείς να δεις είναι κάποιες ομοιότητες και τον τρόπο με τον οποίο επιδρούσαν μέσα στο παιχνίδι. Εγώ έχω κερδίσει έξι πρωταθλήματα. Ο Μπιλ Ράσελ κέρδισε 11. Το γεγονός αυτό κάνει τον Μπιλ Ρασέλ καλύτερο  από εμένα ή εμένα καλύτερο από εκείνον; Όχι. Και αυτό διότι παίξαμε σε διαφορετικές εποχές. Γι’ αυτό και όταν προσπαθείτε να εξομοιώσετε ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών είναι άδικος παραλληλισμός. Είναι άδικη η τελική επιλογή…»

Μπορείτε να δείτε και να απολαύσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τζόρνταν, ο οποίος μίλησε για την ιδιοκτησία των Χόρνετς, τους Μπουλς, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τον… άγνωστο Μάικλ Τζόρνταν και πολλά ακόμα!

To Top