ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τι θα γίνει με τα συμβόλαια που λήγουν 30 Ιουνίου, αν υπάρχει δράση και τον Ιούλιο…

Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα μιλήσουν με τη FIFPRO για να προτείνουν στους παίκτες μείωση μισθών, αγώνες κάθε 72 ώρες, αλλά και να παίξουν τον Ιούλιο παρότι τα συμβόλαιά τους θα τελειώνουν τον Ιούνιο.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο. Και στο ποδόσφαιρο ασφαλώς, που δεν είναι και το σημαντικότερο με τόσες χαμένες ανθρώπινες ζωές. Η σεζόν, τέλος πάντων, πηγαίνει προς τα πίσω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι καν βέβαιο πως θα ολοκληρωθεί.

Οι ομάδες, την ίδια ώρα, που επηρεάζονται σε τεράστιο βαθμό με την αναστολή των αγώνων, μελετούν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές απώλειες. Διαβάσατε ήδη πως η Μπαρτσελόνα εξετάζει τη μείωση μισθών των παικτών της. Και ασφαλώς δεν είναι η μόνη ομάδα που σκέφτεται αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης το συζητούν αυτό το ενδεχόμενο μεταξύ τους για να βρουν λύση. Για να υλοποιηθεί, όμως, θα πρέπει να επέλθει συμφωνία με τη FIFPRO, τη Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών. Το συνδικάτο των παικτών δηλαδή. Όπως επίσης πρέπει να γίνει κουβέντα με την ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) και τις λίγκες, τις διοργανώτριες των πρωταθλημάτων.

Εκτός από τη μείωση μισθών, γίνεται η σκέψη να ζητηθούν τα εξής από το συνδικάτο: Να συμφωνήσει να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές τον Ιούλιο κι ας τελειώνουν τα συμβόλαιά τους στις 30 Ιουνίου, όπως επίσης να δίνουν τους αγώνες κάθε 72 ώρες, δηλαδή ανά τρεις μέρες, με σκοπό ασφαλώς να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να μην πάει στράφι η φετινή αγωνιστική περίοδος.

To Top