ΑΠΟΨΕΙΣ

Τομ, Τσίπρας, ΕΡΤ “εξηγούν” γιατί ο Άρης πρέπει να… θυμηθεί να είναι ισχυρός και διεκδικητικός παντού!

Πέρα από την αγωνιστική καθημερινότητα του Άρη σε όλα τα επίπεδα, από την ποδοσφαιρική ή μπασκετική κορυφή μέχρι τη βάση της πυραμίδας, προκύπτει για μια ακόμη φορά η επισήμανση του αυτονόητου: ο σύλλογος να είναι ισχυρός παντού, να είναι παρών παντού, σε όλα τα μέτωπα, διεκδικητής των όσων δικαιούται. Όχι χαρίσματα ή ρουσφέτια, αλλά διεκδίκηση των όσων βάσει της ιστορίας και του κόσμου απαιτούν οι περιστάσεις.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Τρεις είναι οι αφορμές που μας οδηγούν στο να επαναφέρουμε τις σκέψεις αυτές. Την ανάγκη που μας “εξηγούν” γιατί ο Άρης πρέπει να… θυμηθεί να είναι ισχυρός και διεκδικητικός παντού!

Λοιπόν:

1. Ο Ερασιτέχνης Άρης ανακοίνωσε μετά Βαΐων και κλάδων μια χορηγία πριν μερικούς μήνες από τον Τομ Παπαδόπουλο. Τύπωσε μάλιστα την διαφήμιση της εταιρίας του ομογενή επιχειρηματία στις φανέλες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, χωρίς ποτέ να εισπράξει τα συμφωνηθέντα χρήματα, μια και βασίσθηκε στα… λόγια. Στην πορεία αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση από τις φανέλες, αλλά η ουσία δεν αλλάζει για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο έχει να κάνει με την είσπραξη συμφωνηθέντων χρημάτων σε μια συμφωνία (άρα ζωτικής σημασίας), αλλά και την ίδια την αξιοπιστία του συλλόγου. Οι λόγοι που έγινε αυτό; Προχειρότητα, επιπολαιότητα, αφέλεια, ανικανότητα; Το αποτέλεσμα το ίδιο. Η ουσία δεν αλλάζει.

2. Ο πρωθυπουργός της χώρας όλων (;) των Ελλήνων έρχεται την Παρασκευή στο Αλεξάνδρειο, για να μιλήσει βάσει της πολιτικής ατζέντας για την Μακεδονία και για την συμφωνία των Πρεσπών, όπου όλη η Ελλάδα βίωσε τι έγινε. Πατώντας στο παρκέ Nick Galis Hall -όπως προαναγγέλλεται- θα αναφερθεί και στο “θαύμα της ποδοσφαιρικής… εξυγίανσης” και θα μιλήσει και για το επίτευγμα των δήθεν εξυγιαντών. Πέρα από την ηθική ενόχληση και την ηθικά ασυμβίβαστη (τόπου και χώρου) σημειολογία, για αυτά που θα πει, προκύπτει μια ακόμη ανάγκη: ο Άρης, ως οργανισμός, ως σύλλογος είναι σε θέσεις ετοιμότητας να πιέσει το ανώτερο αυτό πολιτειακό στέλεχος, να φωνάξει παρών για να διεκδικήσει, να απαιτήσει όσα δικαιούνται οι κιτρινόμαυροι;

3. Η ΚΑΕ Άρης υπέγραψε τελικά τη σύμβαση με την ΕΡΤ, με “όρους απεχθείς” (που είναι και όρος της μόδας). Πήρε λιγότερα από όσα δικαιούται βάσει και της προφορικής συμφωνίας που έγινε, αλλά και του αποδεδειγμένα ισχυρού brand name του. Πιέστηκαν εκ των πραγμάτων και των συγκυριών, έχοντας παγιδευτεί στην “απουσία” σωστής κρίσης και δυναμικής, όταν π.χ. πριν 1,5 χρόνο ο Άρης ψήφισε διοίκηση Γαλατσόπουλου. Οι κίτρινοι αναγκάστηκαν να κάνουν ένα βήμα πίσω και πλέον θα πρέπει πολύ σοβαρά και πολύ μελετημένα να σχεδιάσουν το πλάνο τους για την επόμενη χρονιά στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου, πορευόμενοι μόνοι τους. Αρκεί να είναι προετοιμασμένοι σωστά, αποφασισμένοι και ισχυροί.

To Top