Το έλα να δεις στην ΕΠΟ με Μαρινάκη, Μπαλτάκο και συμβούλους!

Νέα επίσκεψη Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ με εντάσεις, ύβρεις και… άγριες διαθέσεις!

Ο πρόεδρος της Super League και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση και απήθυνε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όχι μόνο σε μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο.

Σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης, κι ενώ διαβάστηκε μία επιστολή των FIFA/UEFA που αφορούσε το Μητρώο των σωματείων, ενόψει της παρουσίας των διεθνών συνομοσπονδιών στη χώρα μας για να συναντηθούν με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο Β.Μαρινάκης ανέφερε: «Δεν προκαλεί καμία έκπληξη, με εσάς εδώ γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Τάκη Μπαλτάκο: «Εμείς; Ο Αυγενάκης δίνει τις παρατάσεις (σ.σ. για το Μητρώο)».
-Μαρινάκης: «Σωματεία σφραγίδες δε μπαίνουν στο μητρώο. Εσείς μόνο την τσέπη σας κοιτάτε»!

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Κλέαρχος Τζαφέρης: «Τι θα πει κοιτάμε την τσέπη μας. Εγώ είμαι σε μια Ένωση, στη Δυτική Αττική. Η Ελευσίνα είναι μια περιοχή φτωχή, με τα διυλιστήρια, τα πετρέλαια…».

Με τον Β.Μαρινάκη να του απαντάει: «Λαθραία πετρέλαια»!

Τότε ο Κλ.Τζαφερης του λέει: «Ναι, και λαθραία καράβια έχει…»!

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο θέμα της μείωσης του ποσοστού που καταβάλει η Superleague στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων, το οποίο μάλιστα πέρασε και με σχετική τροπολογία ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Μας είπαν ότι πηγαίνουν από το 5% στο 1%, ώστε η διαφορά να πάει στην επαγγελματική διαιτησία. Ποια επαγγελματική διαιτησία, αφού δεν υπάρχει;», ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Τότε τον λόγο πήρε ο Β.Μαρινάκης, εκτοξεύοντας πυρά και χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Δεν θέλετε την επαγγελματική διαιτησία γιατί μετά δεν θα έχετε λόγο ύπαρξης. Και να σου πω και κάτι. η επαγγελματική διαιτησία θα ξεκινήσει πριν το τέλος του χρόνου. Είσαι άσχετος κύριε Μπαλτάκο»!

-Τ.Μπαλτάκος: «Εσύ είσαι άσχετος, ποιος είναι επαγγελματίας διαιτητής;»

Με τον Β.Μαρινάκη να του λέει: «Ρε ηλίθιε…».

-«Αν μιλάς έτσι θα σε κλείσουμε και δεν θα ακούγεσαι», ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια ωστόσο οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο ανάμεσα στους δύο άνδρες κι ακολούθησε για περισσότερο από ένα λεπτό ένας κανονικός χαμός, με ανταλλαγή εκφράσεων!

Όταν… χαμήλωσαν πάντως τα ντεσιμπέλ, ο Τ.Μπαλτακος έκλεισε το θέμα λέγοντας: «Δεν υπάρχει επαγγελματική διαιτησία».

Η συνεδρίαση ωστόσο συνέχισε να είναι επεισοδιακή και οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν ξανά. Αυτή τη φορά αφορμή αποτέλεσε η απόφαση για να γίνει στο γήπεδο της Ριζούπολης το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας.

«Το μόνο που κοιτάζετε είναι πώς να μικραίνετε την Εθνική. Μόλις γίνει η “Αγιά Σοφιά” να πάτε εκεί να δικαιολογήσετε και το μεροκάματο», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Άμεσα ήρθε η απάντηση από τον σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Λεωνίδα Θωμαΐδη. «Ποιοι παίρνουν μεροκάματο;», του είπε, με τον Μαρινάκη να απαντάει: «Εσύ παίρνεις μεροκάματο από τον Μελισσανίδη»!

-Λ.Θωμαΐδης: «Εσύ δίνεις μεροκάματα».

Τότε ο Β.Μαρινάκης, του απάντησε: «Σε κάτι γελοίους σαν εσένα όχι, δεν δίνω».

Ο χαρακτηρισμός ωστόσο δεν έμεινε αναπάντητος από το μέλος της Εκτελεστικής, που του είπε: «Εσύ είσαι γελοίος! Εγώ από κανέναν δεν έχω πάρει μεροκάματο. Έχω αξιοπρέπεια και απαιτώ σεβασμό».

To Top