Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Παναγιώτης Γιαννάκης δημιουργούν το Γήπεδο Ζωής

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και ο θρύλος του μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενδυνάμωση των νέων και δημιουργούν το Γήπεδο Ζωής.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Aναλυτικά όσα αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, το ΙΣΝ και ο θρύλος του μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, παρουσίασαν το Γήπεδο Ζωής, έναν νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό και μία πρωτοβουλία που έχει ως σημείο εκκίνησης την παλιά γειτονιά του Παναγιώτη Γιαννάκη στα δυτικά προάστια της Αττικής. Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε μέσα από το κοινό όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη και του ΙΣΝ για συμβολή στην ενδυνάμωση των νέων, βοηθώντας τους να εξελιχθούν και να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, συνδράμοντας εν τέλει στη βελτίωση της ζωής τους. Και όλα αυτά, μέσα από έναν νέο, καινοτόμο χώρο αναψυχής, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Η δημιουργία του Γηπέδου Ζωής και η ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας είναι το αποτέλεσμα μίας σημαίνουσας ιδρυτικής δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πρωταρχικός σκοπός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Γήπεδο Ζωής είναι η ενίσχυση μίας εξαιρετικά σημαντικής αλλά συχνά παραμελημένης ομάδας ανθρώπων, αυτής των νέων, μέσα από τη δημιουργία ενός καινοτόμου, φιλόξενου χώρου –τόσο φυσικού όσο και κοινωνικού- που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη, εξέλιξη και θετική αλλαγή, προσφέροντας πληθώρα υποστηρικτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα αυτά θα προάγουν τον υγιεινό, ενεργό και δημιουργικό τρόπο ζωής. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η υλοποίηση ενός ευρύτερου οράματος για την ενίσχυση της συμμετοχής και ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων, προσφέροντας προγράμματα και σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, δημοτικά κέντρα, κ.ά., σε πολλές διαφορετικές γειτονιές, εξυπηρετώντας όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους.

Η δωρεά του ΙΣΝ υποστηρίζει τη δημιουργία, εντός των επόμενων δυόμισι ετών, ενός υπερσύγχρονου χώρου στη δυτική Αττική και, στη συνέχεια, την πλήρη λειτουργία του. Οι νέες εγκαταστάσεις θα προσφέρουν έναν ασφαλή, υγιή και γεμάτο ερεθίσματα χώρο για παιδιά και νέους, ηλικίας 6 έως 18 ετών, προκειμένου να συναντιούνται καθημερινά και να απασχολούνται σε πλήθος δραστηριοτήτων, από το σχόλασμα μέχρι τις 9 μ.μ. Τα προγράμματα του νέου Κέντρου θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού, όπως αθλητική εκπαίδευση, βοήθεια στη σχολική μελέτη, προγράμματα ευεξίας, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προετοιμασίας, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ποικίλα προγράμματα δεξιοτήτων, καθώς και ένα καθημερινό ζεστό γεύμα και υγιεινό σνακ.

 

To Top