Το Δ.Σ της EuroLeague υπέγραψε την πρώτη συλλογική σύμβαση στην ιστορία με την ELPA

Η πρώτη συλλογική σύμβαση ανάμεσα στην EuroLeague Basketball και την ELPA (Ένωση παικτών της EuroLeague) είναι πλέον γεγονός όπως ανακοινώθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης στην Βαρκελώνη.

Stoiximan: Αγώνες με 0% γκανιότα* κάθε μέρα με σούπερ αποδόσεις & ειδικά στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, πέναλτι! *Αφορά μόνο την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Διαθέσιμο σε επιλεγμένους αγώνες.

Αυτό που ζητούσαν για χρόνια οι παίκτες της EuroLeague – ενταντικοποιώντας την πίεση μέσω της ELPA (Ένωση παικτών της EuroLeague) – είναι πλέον γεγονός, με την EuroLeague Basketball να ανακοινώνει την συμφωνία για την πρώτη συλλογική σύμβαση στην ιστορία.

Το Δ.Σ των μετόχων της EuroLeague (ECA Board) ολοκλήρωσε την δεύτερη συνεδρίασή του στην Βαρκελώνη, όπου μία από τις αποφάσεις που πάρθηκαν – ξέχωρα από την επιλογή να διοργανώσει το Βερολίνο το επόμενο Final Four – να είναι η σύναψη συλλογικής σύμβασης τριετούς διάρκειας, όπως δηλαδή ισχύει εδώ και χρόνια στο ΝΒΑ.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, καθώς προβλέπονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και από τις δύο πλευρές. Όπως ωστόσο γνωστοποιήθηκε, τέθηκαν τα ελάχιστα στάνταρ που πρέπει να πληρούν οι ομάδες της EuroLeague στις εργασιακές σχέσεις τους με τους παίκτες.

Τέλος, το Δ.Σ των ομάδων-μετόχων ενέκρινε το νέο οικονομικό πλάνο διαμοιρασμού των εσόδων για την σεζόν 2021/22.

To Top