ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το ξεχωριστό μήνυμα από το γήπεδο του Άρη: “Ενωμένοι ενάντια στο σκοτάδι” (photos)

Ένα φιλικό με πολλά και σπουδαία μηνύματα αυτό του Άρη με την Μακάμπι Χάιφα σήμερα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

“Δεν θα είναι, όμως, μια… συνηθισμένη φιλική αναμέτρηση. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία -αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των εποχών- μέσα από αυτό το φιλικό, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ να υπενθυμίσει και να κρατήσει άσβεστες στις σκέψεις όλων μας, ζητήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα μιας και αποτελούν μάστιγες. Το φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα έχει -μεταξύ άλλων- έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ”, όπως είχε αναφέρει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στην σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζει ο επίσημος Άρης:

“Με αφορμή τη ανέγερση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, στόχος του φιλικού είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές σχετικά με τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Πρόκειται για ένα έργο υψηλού συμβολισμού, το οποίο θα συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος και έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη για ιστορικούς λόγους.

Πέραν τούτου, στόχος του φιλικού είναι να στείλει ηχηρά μηνύματα κατά της καταπολέμησης του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της βίας και συνολικά κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.

Με απόφαση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ τα έσοδα του φιλικού αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης”

Την πρωτοβουλία της ΠΑΕ στηρίζουν ένθερμα τόσο η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης όσο και οι τοπικοί φορείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με μπλουζάκια με τα οποία βγήκαν οι παίκτες και οι διαιτητές στην έναρξη του αγώνα έστειλαν το μήνυμα.

Η ΠΑΕ Άρης με ανάρτησή της στα social media τόνιζε νωρίτερα, ότι το σημερινό φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα δεν είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι, εννοώντας φυσικά ότι τα έσοδά του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

Στην αφίσα του ματς με την ισραηλινή ομάδα έστελνε και το μήνυμα: “Ενωμένοι ενάντια στο σκοτάδι”.

 

To Top