ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε άκυρε τις εκλογές στην ΕΟΕ!

Το Συμβούλιο Επικρατείας δικαίωσε τις 13 Ομοσπονδίες που προσέφυγαν σε αυτό και πρόσκεινται στον Ισίδωρο Κούβελο και αποφάσισε να κηρυχθούν άκυρες οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Eπιτροπή, με την απόφαση 1881/17!

Επίσης στην ίδια απόφαση, το Συμβούλιο της Επικρατείας φέρεται να δικαιώνει τις ομοσπονδίες του καράτε και της αναρρίχησης και τις αναγορεύει αυτομάτως σε μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, αν και αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Ολομέλεια της ΕΟΕ. Ολα θα ξεκαθαρίσουν όταν καθαρογραφεί η απόφαση και ανακοινωθεί έτσι το σκεπτικό!

Πάντως, με την απόφαση αυτή, η διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Φεβρουαρίου δεν έχει νομιμοποίηση και καταργούνται όλες οι αποφάσεις της. Πλέον την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διοικούν τα πρόσωπα που υπήρχαν πριν από τις παράνομες – όπως αποφάσισε το ΣτΕ – εκλογές, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Ισίδωρος Κούβελος, με τον Καπράλο να είναι Πρόεδρος!

Αυτό που πλέον πρέπει να ξεκαθαρίσει, είναι εάν γίνουν εκλογές και πότε. Σύμφωνα με όσα ισχύουν, υπεύθυνος για τον ορισμό ημερομηνίας είναι το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο οποίος και πρέπει να καλέσει τις Ομοσπονδίες για νέες αρχαιρεσίες στην ΕΟΕ. Πάντως το σίγουρο είναι, ότι θα υπάρχουν αρκετά ακόμα… επεισόδια μέχρι να φτάσουμε στον ορισμό εκλογών.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές της 6ης Φεβρουαρίου, η πλευρά Κούβελου δεν μετείχε στην εκλογική διαδικασία, λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας του κ. Κούβελου ο οποίος εισήχθη στο Ωνάσειο και ζήτησε την αναβολή των εκλογών. Ωστόσο με απόφαση των 14 παρόντων εκπροσώπων Ομοσπονδιών, οι εκλογές έγιναν με νικητή ομόφωνα τον Σπύρο Καπράλο. Οι 11 Ομοσπονδίες που δεν μετείχαν στη διαδικασία μαζί με τις Ομοσπονδίες του Καράτε και της Αναρρίχησης που δεν είχαν ως τότε αναγνωριστεί από την ΕΟΕπροσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία, κάτι που τελικά έγινε.

Τι λέει η πλευρά Κούβελου

Ο δικηγόρος του Ισίδωρου Κούβελου Δημήτρης Μπαλασόπουλος μοίρασε την εξής δήλωση:

“Με την υπ’ αριθ. 1881/17 της 13/07/17 απόφαση του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε αποδεκτή την προσφυγή των 13 μελών της ΕΟΕ κατά της διαδικασίας συγκρότησης σε σώμα που έγινε την 6η Φεβρουαρίου, ακυρώνοντας τις εκλογές που διεξήχθησαν για όλες τις θέσεις διοίκησης της ΕΟΕ.

Το ΣτΕ με την απόφαση του αυτή δέχθηκε ότι:

1.      η συνεδρίαση της Ολομέλειας της 6ης Φεβρουαρίου υπήρξε άκυρη, αφού έλαβε χώρα κατά παράβαση της ρητής απόφασης περί αναβολής της για λόγους ανωτέρας βίας, που είχε λάβει και είχε κοινοποιήσει σε όλα τα μέλη της ΕΟΕ ο Λάμπης Νικολάου, Επίτιμο Μέλος της ΔΟΕ για την Ελλάδα και interim Πρόεδρος της ΕΟΕ.

2.      η εκλογές, του Σπύρου Καπράλου στην θέση του Προέδρου της ΕΟΕ και των λοιπών προσώπων στις θέσεις που κατέλαβαν, κατά την παράτυπη αυτή συνεδρίαση, κρίθηκαν άκυρες και συνεπώς όλοι αυτοί εκπίπτουν αυτομάτως από τις θέσεις τους.

3.      οι δύο εκπρόσωποι των νέων Ομοσπονδιών, της Αναρρίχησης και του Καράτε, είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά της συγκρότησης σε σώμα της Ολομέλειας της 6ης Φεβρουαρίου, καθότι νομίμως είχαν προσκληθεί από τον κ. Νικολάου να συμμετάσχουν στην σύνθεση της νέας Ολομέλειας ως μέλη αυτής, σύμφωνα με το Άρθ. 6 παρ 3γ του Καταστατικού της ΕΟΕ, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη έγκριση της συμμετοχής τους από την πλειοψηφία της των μελών της Ολομέλειας

Από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι των 13 Ομοσπονδιών είχαν δηλώσει την πίστη τους στην ελληνική δικαιοσύνη, σίγουροι ότι θα σταθεί όπως πάντα στο ύψος της και θα αποκαταστήσει την νομιμότητα και την τάξη στον υψηλότερο αθλητικό θεσμό της Χώρας. Παράλληλα οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο κατά της άμεσης ή έμμεσης πολιτικής παρέμβασης στο αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα στην Ελλάδα.

Μετά την ακύρωση της διαδικασίας της 6ης Φεβρουαρίου, η ΕΟΕ θα πρέπει να προχωρήσει, σύμφωνα με το σκεπτικό της πιο πάνω απόφασης και τις διατάξεις του Καταστατικού της, σε νέα νόμιμη αυτή τη φορά συγκρότηση σε σώμα, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η νομιμότητα της σύνθεσης της νέας Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από ένα αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα ενωμένο, απερίσπαστο και δυνατό ώστε να προχωρήσει απερίσπαστο σε καινούργιες επιτυχίες, μακριά από κάθε λογής πολιτικής ή άλλης εξωθεσμικής παρέμβασης.

Το οφείλουμε αυτό στις νέες γενιές αθλητών που έρχονται.

Και αυτό πρέπει όλοι μαζί να επιδιώξουμε.

Δημήτρης Μπαλασόπουλος”

To Top