Το NBA δεν θα έχει εντολή εμβολιασμού για την covid-19 το 2022-23

Μετά από ορισμένες απουσίες… υψηλού προφίλ που σχετίζονταν με τα εμβόλια την περασμένη σεζόν, το NBA δεν θα έχει εντολή εμβολιασμού για την covid-19 το 2022-23, ανέφερε το Yahoo Sports την Τρίτη, επικαλούμενο μια έκθεση που έλαβε από τη λίγκα.

Η λίγκα θα «προτείνει έντονα» στο προσωπικό των ομάδων να είναι εμβολιασμένο, σύμφωνα με την έκθεση. Οι συζητήσεις μεταξύ της λίγκας και της ένωσης παικτών, παραμένουν σε εξέλιξη σχετικά με το εάν οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα υποβάλλονται σε περιοδικούς ελέγχους για την covid-19 κατά την επόμενη σεζόν.

Την περασμένη σεζόν, το NBA δεν απαιτούσε να εμβολιαστούν όλοι οι παίκτες κατά της covid-19, αλλά οι μη εμβολιασμένοι παίκτες ή οι παίκτες που δεν έλαβαν την τρίτη δόση υπόκεινταν σε ορισμένα πρωτόκολλα, όπως τεστ την ημέρα του αγώνα.

Ενώ το ΝΒΑ είπε ότι το 95 τοις εκατό των παικτών είχαν εμβολιαστεί την περασμένη σεζόν, ένας από τους παίκτες που δεν είχε εμβολιαστεί ήταν συχνά το πρώτο θέμα. Ο Καϊρί Ίρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς αρνήθηκε να εμβολιαστεί και έχασε τους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν.

Ακόμη και όταν ο Ίρβινγκ επέστρεψε στις 5 Ιανουαρίου, μπορούσε να παίξει μόνο σε εκτός έδρας αγώνες λόγω των τοπικών περιορισμών σχετικά με τους μη-εμβολιασμένους που υπήρχαν στη Νέα Υόρκη. Έπαιξε τελικά τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα στις 27 Μαρτίου.

Ένας άλλος παίκτης που δεν εμβολιάσθηκε, ήταν ο Ματίς Θάιμπουλ των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ο οποίος έχασε τρία παιχνίδια για τον πρώτο γύρο των playoffs εναντίον των Τορόντο Ράπτορς.

Ενώ η πλειονότητα των πιο αυστηρών κανόνων και εντολών για την COVID-19 έχει αρθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς εξακολουθεί να απαιτεί από όλα τα άτομα που εισέρχονται στην χώρα να έχουν εμβολιασθεί κατά της covid-19.

To Top