Τραγωδία στα Τέμπη: Για λίγα λεπτά αποφεύχθηκε η σύγκρουση με άλλο επιβατικό τρένο! (video)

Η επιβατική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη για λίγα μόνο λεπτά απέφυγε τη σύγκρουση με άλλο επιβατικό τρένο, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα πολύ περισσότερους νεκρούς.

Μηχανοδηγός δρομολογίου του προαστιακού αποκάλυψε ότι αν δεν είχε σημειωθεί καθυστέρηση στο δικό του δρομολόγιο, θα είχε συγκρουστεί εκείνος με το επιβατικό τρένο που είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ περισσότεροι νεκροί. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο, αν δεν είχε γίνει αυτή η καθυστέρηση, να μην είχε καν σημειωθεί το πολύνεκρο δυστύχημα.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Μπαγιώτης, μηχανοδηγός προαστιακού συρμού που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, «φύγαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά από εμάς η εμπορική αμαξοστοιχία με την οποία συνέβη και το δυστύχημα».

«Επειδή ήταν μπροστά αυτή η αμαξοστοιχία, ο σταθμάρχης υπηρεσίας μας κράτησε στο σταθμό του Λιτόχωρου, με αποτέλεσμα να προπορευτεί αυτή η αμαξοστοιχία» πρόσθεσε ο κ. Μπαγιώτης.

«Προφανώς αν δεν είχε συμβεί η καθυστέρηση θα είχαμε εμείς προτεραιότητα, θα ήμασταν στη θέση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ίσως και να προλαβαίναμε, επειδή λογικά την αμαξοστοιχία την εμπορική θα τη κρατούσε στο προηγούμενο σταθμό, δηλαδή στο Πλατύ, ίσως να είχε αποφευχθεί και η σύγκρουση» επισήμανε.

To Top