ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρινκέρι: “Όχι, δεν τα έχω βρει με την Ελληνική Ομοσπονδία”

Διέψευσε ο Αντρέα Τρινκέρι ότι έχει βρεθεί οποιοδήποτε σημείο επαφής με τη διοίκηση της ΕΟΚ για τα χρήματα που του οφείλονται από τη μεταξύ τους συνεργασία. Ο Ιταλός προπονητής της Μπάμπεργκ, μιλώντας στη NOVA, ήταν ξεκάθαρος ως προς αυτό το κομμάτι, αποφεύγοντας πάντως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες για το έχει μεσολαβήσει από το “διαζύγιο” που δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Χαρακτήρισε πάντως διδακτική τη συγκεκριμένη εμπειρία και όχι εφιαλτική.

Διαβάστε τι είπε…

Για την πορεία της Μπάμπεργκ:

– Είναι γνωστή ιστορία. Ξέρεις, στη Γερμανία παίζουν ποδόσφαιρο, όχι μπάσκετ. Συνεπώς όποτε πηγαίνεις σε μια “μπασκετική” χώρα είσαι μια γερμανική ομάδα, με μικρότερη παράδοση. Αλλά μου αρέσει. Μου αρέσει γιατί προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, άλλες φορές τα καταφέρνουμε, άλλες όχι. Υπάρχει πάντα και αντίπαλος στο παρκέ και μερικές φορές και αυτός είναι ικανός να κάνει καλά πράγματα. Ας πούμε ότι απολαμβάνουμε το ταξίδι.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

– Δεν ξέρω αν διδαχτήκαμε κάτι από το παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, αυτό θα φανεί από το αν κάνουμε το σωστό την επόμενη φορά. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Στη Μαδρίτη μάς έλειψε η πίστη στις πιθανότητες μας. Αλλά το αποψινό παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό. Η Ρεάλ παίζει καλά, αλλά αφήνει και εσένα να παίξεις. Απόψε δεν θα είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός θέλει να απορυθμίσει την επίθεση σου. Είναι αφοσιωμένοι στο να καταστρέφουν την επιθετική λειτουργία του αντιπάλου. Και οι 12 παίκτες έχουν ένα καθήκον, μια αποστολή. Μερικές φορές μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι από την άμυνα, αλλά για να μείνουμε ζωντανοί απόψε πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και πολύ πολύ καλή επίθεση.

Για τον Νίκο Ζήση:

– Είμαι πάντα ευχαριστημένος από τον Ζήση. Γι’ αυτό τον “κουβαλάω” μαζί μου όπου και να πηγαίνω, είναι τόσο απλό.

Για τα συναισθήματα του για την Εθνική ομάδα:

“Οι σκέψεις μου είναι οι σκέψεις μου. Έχει περάσει πολύς καιρός και είναι ανόητο να σχολιάσω κάτι. Περπατώ, είμαι ζωντανός, συνεχίζω”.

Για τις φήμες περί συμφωνίας με την ελληνική ομοσπονδία για την αποζημίωση του μετά την απομάκρυνση του από τον εθνική ομάδα:

“Αλήθεια; Δεν το ήξερα ότι υπήρχαν τέτοιες φήμες. Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο”.

Για το αν του φαίνεται περίεργο που σχεδόν τρία χρόνια μετά το θέμα δεν έχει τελειώσει:

“Τι μπορώ να κάνω; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα πράγματα που μπορώ να ελέγξω. Το συγκεκριμένο θέμα είναι προφανώς μακριά από τον έλεγχο μου”.

Για το γεγονός ότι μετά το Ευρωμπάσκετ κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του για το αν θα συνεχίσει στην εθνική ομάδα:

“Όχι, δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Ήταν μια χρήσιμη εμπειρία, έμαθα κάποια πράγματα. Να μην παρεξηγηθώ, για μένα σαν άνθρωπο, το να προπονήσω αυτούς τους παίκτες, τους Έλληνες παίκτες, ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Έμαθα τόσα πολλά, παρόλο το αποτέλεσμα στο παρκέ. Ίσως είναι κοινή αντίληψη στην Ιταλία και στην Ελλάδα, ότι μπορείς να ελέγξεις το αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα στον αθλητισμό. Μπορώ να ελέγξω τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα δουλεύει, τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να παίξει. Δεν είχε αποτέλεσμα, είναι κάτι που με στενοχωρεί, αλλά δεν το βλέπω σαν εφιάλτη. Οι σχέσεις με τους παίκτες είναι ακόμη στο μυαλό μου, έχω πολύ καλές αναμνήσεις”.

Για τα δημοσιεύματα μετά το Ευρωμπάσκετ ότι εξαναγκάστηκε να συμπεριλάβει στην αποστολή παίκτες που δεν ήθελε:

“Όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει. Πραγματικά δεν υπάρχει νόημα να το συζητήσω”.

To Top