Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους, κάποιοι εγωιστές θέλουν να το… σκοτώσουν»

Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κατά της δημιουργίας Ευρωπαϊκής Super League στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Νέα επίθεση κατά των συλλόγων που θέλουν να δημιουργήσουν την Ευρωπαϊκή Super League εξαπέλυσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας στο Μοντρέ έκανε λόγο για «εγωιστές που θέλουν να σκοτώσουν το ποδόσφαιρο».

Ο Σλοβένος ανέφερε επίσης πως «το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους», ενώ σχολίασε επίσης ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το Financial Fair Play. Αντιθέτως, «θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες».

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την κρίση και το ποδόσφαιρο θα βγει ακόμη πιο δυνατό από ποτέ γιατί θα αναλάβουμε την δύσκολη πρόκληση του να διαμορφώσουμε το μέλλον των διοργανώσεων της UEFA. Θα βοηθήσουμε τους συλλόγους μας να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Έχουμε να οργανώσουμε το Euro, η τέλεια ευκαιρία για να δείξουμε πως προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες.

Η κρίση που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο θα μας κάνει δυνατότερους.

Διάβασα ότι θα καταργήσουμε το Financial Fair Play. Θα είμαι ξεκάθαρος: Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πρέπει όμως να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα.

Για μερικούς, οι οπαδοί έχουν γίνει καταναλωτές, πελάτες, και οι διοργανώσεις προϊόντα.

Ο εγωισμός αντικαθιστά την αλληλεγγύη. Τα λεφτά έχουν γίνει πιο σημαντικά από τη δόξα, η απληστία πιο σημαντική από την πίστη.

Αυτοί οι σύλλογοι που νομίζουν ότι είναι μεγάλοι και άφθαρτοι σήμερα, πρέπει να θυμούνται από πού ξεκίνησαν. Και να συνειδητοποιήσουν ότι αν είναι Ευρωπαίοι γίγαντες σήμερα, είναι εν μέρει χάρη στην UEFA.

Οι ομάδες που είναι μεγάλες σήμερα δεν ήταν ανέκαθεν μεγάλες και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είναι πάντοτε μεγάλες. Το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό, απρόβλεπτο. Γι’ αυτό είναι τόσο όμορφο.

Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν, ή μάλλον, ανήκει σε όλους. Είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση, σεβόμαστε τους άλλους. Αυτό κάτι σημαίνει.

Το πλάνο που έχουμε για μετά το 2024 έχει προκύψει μετά από μακρά διαδικασία. Δεν είναι συμβιβασμός. Με τις προσαρμογές που θα κάνουμε θα χτίσουμε το ποδόσφαιρο του μέλλοντος, την ώρα που εγωιστές άνθρωποι προσπαθήσουν να σκοτώσουν αυτό το όμορφο παιχνίδι.

Κύριοι, κάνατε ένα λάθος. Το θέμα είναι ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να αλλάξετε γνώμη. Όλοι κάνουν λάθη».

To Top