Τσιτσιπάς: “Χωρίς τις νίκες θα ήμουν ο κανένας”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπευσε να εξηγήσει γιατί μία νίκη ή μία ήττα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εκείνον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επεξηγεί, γιατί η νίκη ή η ήττα σημαίνει πολλά για τον ίδιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, παραδέχθηκε ότι χωρίς τις νίκες που έχει κατορθώσει να πάρει, δεν θα ήταν κανένας τόσο σημαντικός και δεν θα απολάμβανε τις στιγμές που απολαμβάνει τώρα στη ζωή του.

“Είναι μια πολύ καλή ερώτηση στην πραγματικότητα. Το σκεφτόμουν τις προάλλες. Ωραία ας το πάμε έτσι. Αν δεν κέρδιζα, δεν θα ήμουν αυτό που είμαι τώρα. Δεν θα ήμουν μέλος της Ακαδημίας Τένις Μουράτογλου. Δεν θα ήμουν, ας το πούμε, μια διασημότητα, κανείς δεν θα με ήξερε. Όλα αυτά λοιπόν έχουν συμβεί εξαιτίας των νικών, των επιτυχιών και της διαχείρισης των αγώνων”, εξήγησε ο Τσιτσιπάς, όταν ρωτήθηκε γιατί η νίκη ή η ήττα σημαίνει τόσα πολλά γι’ αυτόν.

Ο Τσιτσιπάς επισήμανε ότι το να μην μισείς την ήττα είναι παράξενο: “Δεν θα έβγαζα λεφτά από το τένις. Δεν ξέρω τι θα έκανα, αλλά το τένις δεν θα ήταν μέρος της ζωής μου. Η νίκη μου έχει προσφέρει πολλά. Χωρίς τις νίκες, δεν θα είχα τους χορηγούς μου. Χωρίς τις νίκες, δεν θα ταξίδευα σε όλο τον κόσμο. Το να χάνεις σε κρατάει στο ίδιο μέρος, στο ίδιο σημείο, γι’ αυτό μισώ να χάνω. Εννοείται, πιστεύω ότι όλοι μισούν να χάνουν. Είναι περίεργο αν δεν μισείς να χάνεις”, σημείωσε ο 22χρονος άσος.

Στη συνέχεια τόνισε: “Ωστόσο υποθέτω ότι μια ήττα είναι ένα πολύ καλό μάθημα ζωής. Μπορείς να μεγαλώσεις μέσα από αυτό. Μπορείς να γίνεις καλύτερος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ήττα ως μάθημα και να προχωρήσεις μπροστά. Μπορείς να γίνεις πιο δυνατός σαν χαρακτήρας”.

To Top