Τσιτσιπάς: «Aρνήθηκα προτάσεις για να αλλάξω υπηκοότητα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε να παίξει για άλλη χώρα, το αν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα νικούσε τον Φέντερερ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

«Συνέβη και φυσικά το αρνήθηκα γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση να παίζεις για την Ελλάδα», απάντησε σε συνέντευξη που έδωσε στον «Alpha» στην ερώτηση για το αν είχε άλλες προτάσεις να παίξει για άλλη χώρα.

Ζήλεψε ποτέ τη βόλτα, τον καφέ την ξεγνοιασιά των συνομηλίκων του: «Όχι, ποτέ, μάλλον οι άλλοι ζήλευαν εμένα με τα ταξίδια και τους αγώνες που έδινα».

Αν είχε σκεφτεί πριν τρία χρόνια πως θα έφτανε στο σημείο να κερδίζει τον Ρότζερ Φέντερερ: «Θα σε έλεγα σίγουρα τρελό. Εντάξει, υπήρχε στο μυαλό μου, αλλά ήταν πιο μακρινό».

Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί: «Τα συνεχή ταξίδια από την ηλικία των 14-15 και οι πολλές απουσίες από το σχολείο με έκαναν να δυσκολευτώ πολύ να βγάλω το Γυμνάσιο. Ευτυχώς, έβγαλα το Λύκειο μέσω Ίντερνετ και μπόρεσα να αφοσιωθώ στο τένις. Ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα αυτό το πρόγραμμα και μπορούσα να μελετώ στον ελεύθερο χρόνο μου».

Αν σκέφτηκε κάποια στιγμή να σταματήσει: «Ένα σερί χαμένων αγώνων με έκαναν να γυρίσω στο σπίτι και να πω “Τέλος! Δεν κάνω για αυτό το άθλημα”. Όμως ο πατέρας μου με έκανε να αλλάξω γνώμη».

Για το αν είναι ελεύθερος ή δεσμευμένος αυτή την εποχή: «Είμαι τόσο απασχολημένος με το τένις που είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι»

Για το αν μπορεί κάποια ενδιαφερόμενη να του στείλει μήνυμα στο Instagram: «Δεν είναι κακή ιδέα. Μέσω Instagram με ένα DM (direct message) φαντάζομαι!».

To Top