Υγειονομικοί: Αναστέλλονται οι άδειες τους από 1η Σεπτεμβρίου (video)

Νέα δεδομένα φέρει στις δομές υγείας της χώρας ο συνδυασμός της επιδημιολογικής έξαρσης, αλλά και του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, που θα οδηγήσει σε αναστολές εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας κίνδυνο για σημαντικά κενά στο ΕΣΥ.

Για την αντιμετώπιση του εν λόγω κινδύνου, το υπουργείο προχώρησε, με κατεπείγουσα οδηγία, σε αναστολή των κανονικών αδειών των εργαζομένων από την επόμενη Τετάρτη (1η του μήνα).

Η οδηγία αφορά το προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ. Ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος σε μήνυμά του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κάλυψης των κενών των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και οι ασθενείς με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

To Top