Φέντερερ: «Όλο και πιο κοντά στο τέλος της καριέρας μου»

Ο Ρότζερ Φέντερερ τόνισε πως δεν αργεί η ημέρα που θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Ελβετός τενίστας αναφέρθηκε στην πορεία της αποθεραπείας του μετά την επέμβαση στο γόνατό του και δήλωσε πως το προσεχές διάστημα θα αποφασίσει για το πότε και πως θα αποχωρήσει από τα κορτ.

Αρχικά, ο Φέντερερ δήλωσε: “Θα εκπλαγώ απίστευτα εάν είμαι έτοιμος να παίξω στο Γουίμπλεντον (2022). Η Αυστραλία δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή, αλλά αυτό δε με εξέπληξε. Ακόμα και πριν το χειρουργείο γνωρίζαμε ότι ένα διάλειμμα αρκετών μηνών θα ήταν απαραίτητο μετά. Ήθελα να περιμένω για το μεγάλο τσεκ-απ προτού κάνω κάποια δημόσια δήλωση και το τσεκ-απ ήταν πολύ ενθαρρυντικό. Έχω ξεκινήσει μία μεγάλη διαδικασία αποκατάσταση στην οποία αφιερώθηκα ψυχή και σώμα, όμως η κατάσταση δεν είναι όπως το 2016. Πρέπει να κάνω υπομονή. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι μετά τη σεζόν στο γρασίδι, ο δεξιός έσω μηνίσκος είχε τραυματιστεί ξανά. Έπρεπε να γίνει συρραφή, το οποίο απαιτούσε συγκεκριμένη περίοδο ακινησίας. Έτσι, οι γιατροί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να να αποκαταστήσουν και τη ζημιά στον χόνδρο”.

Στη συνέχεια, ο Ελβετός τενίστας συμπλήρωσε: “Οι γιατροί είπαν ότι θα είμαι ικανός να τρέξω ελαφρά τον Ιανουάριο και σταδιακά θα επιστρέψω στο γήπεδο. Δεν το γνωρίζουν, αλλά εγώ παίζω λίγο τένις με τα παιδιά. Έτσι, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, θα μπορέσω να ξεκινήσω ξανά τενιστική προετοιμασία. Είχα μία επέμβαση, που θα μου εξασφαλίζει ότι θα μπορώ να κάνω σκι ή να παίξω ποδόσφαιρο ή τένις με τα παιδιά στο μέλλον. Το πρωτεύον για μένα ήταν να μπορέσω να επιστρέψω σε φόρμα για μία κανονική ζωή, αλλά ήθελα να προσεγγίσω τη διαδικασία αποκατάστασης πνευματικά και σωματικά όπως ένας τοπ αθλητής. Αναφορικά με τις αθλητικές μου φιλοδοξίες, θέλω να δω μία φορά ακόμα τι μπορώ να πετύχω ως επαγγελματίας τενίστας. Πολεμώ γι’ αυτό και έχω μεγάλο κίνητρο. Νιώθω την υποστήριξη της ομάδας μου και της οικογένειας μου. Έχω την εμπειρία αντίστοιχων προκλήσεων πολλές φορές στην καριέρα μου στο παρελθόν. Κάποιες φορές μάλιστα, χωρίς ο κόσμος να το γνωρίζει. Ούτως ή άλλως ξέρω ότι το τέλος είναι κοντά. Θέλω να προσπαθήσω να παίξω μερικά μεγάλα ματς ακόμα. Δε θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσω”.

Τέλος, σχετικά με το πότε θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Φέντερερ δήλωσε: “Νομίζω ότι κάθε αθλητής αποφασίζει για τον εαυτό του. Δεν υπάρχει σωστή στιγμή για να αποσυρθείς. Υπάρχει μόνο η στιγμή που ταιριάζει σε κάθε αθλητή, Είναι πολύ προσωπική απόφαση. Τι θα θυμούνται οι άνθρωποι από εμένα; Το τελευταίο σετ στο Γουίμπλεντον τον περασμένο Ιούλιο; Ή τους τίτλους μου σε γκραν σλαμ και τι τους εξίταρε όταν με έβλεπαν να παίζω; Τα λεφτά είναι το τελευταίο. Εδώ και κάποια χρόνια νιώθω είμαι πολύ άνετος οικονομικά. Καταλαβαίνω τα συναισθήματα των θαυμαστών. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω, «Έχω δώσει πολλά και έχω λάβει πολλά. Ας σταματήσω εδώ». Όμως το να επενδύω τα πάντα για την επιστροφή μου, είναι ο τρόπος μου να πω ευχαριστώ. Οι θαυμαστές μου αξίζουν μία καλύτερη εικόνα από αυτή της περσινής χρονιάς στο γρασίδι. Ο κόσμος μου δε θα καταρρεύσει αν δεν παίξω ποτέ ξανά σε τελικό γκραν σλαμ. Όμως είναι το απόλυτο όνειρο μου να επιστρέψω ξανά σε έναν τελικό. Στην πραγματικότητα πιστεύω σε αυτό το όνειρο. Πιστεύω σε τέτοιου είδους θαύματα. Τα έχω ήδη βιώσει”.

To Top